Ρωσία: 130.000 τα θύματα των πτωχεύσεων t.o's- στήριξη του τουρισμού της Κριμαίας με κάθε τρόπο- βίζα 3 ημερών στο λιμάνι της Σεβαστούπολης

17-09-14 | ΑΓΟΡΕΣ

Σε 130.000 υπολογίζονται οι Ρώσοι τουρίστες, που έχασαν χρήματα ή χρειάσθηκαν βοήθεια έκτακτης ανάγκης με τα αεροπορικά εισιτήρια για να επιστρέψουν στην πατρίδα τους από τις διακοπές τους στο εξωτερικό που δεν ολοκληρώθηκαν εξαιτίας των πτωχεύσεων των τουριστικών οργανισμών κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο μηνών, όπως μετέδωσε την Τετάρτη το Interfax.

Από τα μέσα Ιουλίου έως τα μέσα Σεπτεμβρίου πτώχευσαν τουλάχιστον 14 ταξιδιωτικά γραφεία εξαιτίας μιας «βαθιάς συστημικής κρίσης, που επιδεινώνεται από πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες," όπως είπε η Irina Tyurina, εκπρόσωπος της Ενωσης της ρωσικής τουριστικής βιομηχανίας. 

Σύμφωνα με την ίδια, η ζήτηση για πακέτα αυτό το χρόνο μειώθηκε κατά 30-50%.

Η κυρία Tyurina ανέφερε ότι περίπου 56.000 Ρώσοι χρειάζονται βοήθεια έκτακτης ανάγκης στο εξωτερικό μετά τη χρεοκοπία των ταξιιδωτικών τους γραφείων, που άφησε τους πελάτες με προβλήματα έξωσης από τα ξενοδοχεία, απλήρωτους λογαριασμούς και χωρίς αεροπορικά εισιτήρια για την επιστροφή.

Τα πάντα για την Κριμαία

Εν τω μεταξύ, βίζα τριών ημερών θα δίνεται εφεξής στους διεθνείς τουρίστες, που επισκέπτονται την Σεβαστούπολη με πλοίο, με διάταγμα που υπέγραψε την Τετάρτη ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Η κίνηση αυτή, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης έχει ως στόχο  να "δημιουργήσει ευνοϊκές συνθήκες για τις επισκέψεις στις περιοχές της Κριμαίας από τους πολίτες των χωρών που απαρτίζουν το κύριο ρεύμα των τουριστών στην Ρωσία". "Η απόφαση θα επιτρέψει την αύξηση της τουριστικής κίνησης και θα επιτρέψει την ανάπτυξη του τουρισμού στο σύνολό της», αναφέρει η κυβερνητική ανακοίνωση.

Το διάταγμα υποβλήθηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών στις 15 Σεπτεμβρίου.

Η Σεβαστούπολη δεν είναι το μόνο λιμάνι της περιοχής, όπου παρέχονται πιο επιεικείς κανόνες θεωρήσεων για τους αλλοδαπούς. Επί του παρόντος, το ρωσικό δίκαιο επιτρέπει σε όλους τους τουρίστες που επισκέπτονται πόλεις-λιμάνια με το κρουαζιερόπλοιο ή πλοίο για να μείνουν για έως και 72 ώρες χωρίς βίζα.

Υπενθυμίζουμε ότι η ρωσική κυβέρνηση ενέκρινε την Παρασκευή ποσό 2,2 δισ. ρουβλίων (58 εκατ. δολάρια) για τη νοσηλεία 75.000 Ρώσων ασθενών σε νοσοκομεία της Κριμαίας φέτος. Τα χρήματα θα δοθούν από το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Ο τουρισμός της Κριμαίας φέτος αναμένεται να καταγράψει απώλειες ύψους 2,3 δισ.δολαρίων, καθώς οι τουριστικές αφίξεις εκτιμάται ότι θα περιορισθούν στα 3 εκατομμύρια, από 6 εκατομμύρια το 2013.

Γι αυτό η ρωσική κυβέρνηση θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να στρέψει τους Ρώοους στην Κριμαία- και αυτό θα είναι ιδιαίτερα έντονο το 2015.

 

διαβάστε ακόμα

Κοινωνικός τουρισμός | Οριστικά αποτελέσματα για τα voucher της ΔΥΠΑ
"Δεν υπάρχει υπερτουρισμός στη Σαντορίνη αλλά χρειαζόμαστε όρια"
Άνοιξε σήμερα 29 Ιουνίου τις πόρτες του το 5άστερο King Jason Zante
Ιόνιος Εταιρεία Πολιτισμού και Τουρισμού | Πολιτιστική θαλάσσια περιήγηση στην Κέρκυρα
H Όλγα Κεφαλογιάννη για το σ/ν: Πολιτικές και δράσεις για τον ελληνικό τουρισμό των επόμενων δεκαετιών
Αναπτυξιακή Τράπεζα: To ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ ανοίγει τις πόρτες των τραπεζών για τις μικρομεσαίες
ΟΔΑΠ: Πρόσκληση για την παραγωγή ντοκιμαντέρ με θέμα τον πολιτιστικό τουρισμό
Νέο κατασκοπευτικό λογισμικό απειλεί 3,9 δισ. ανθρώπους παγκοσμίως
Ρόδος | Διακοπές τον Σεπτέμβριο για τους Τούρκους που είχαν πρόβλημα στην έκδοση βίζας
Μόνο μία τελευταία διαθέσιμη θέση για φέτος για την προβολή στο τουριστικό κοινό