Το ισοζύγιο υπηρεσιών με τη Σουηδία παρέμεινε θετικό για την Ελλάδα καθ' όλη τη διάρκεια της πενταετίας 2017-2021 παρά το γεγονός ότι μειώθηκε αισθητά το 2020 και το 2021 λόγω της πανδημίας.
Οι υπηρεσίες που σχετίζονται με ταξίδια είναι η μεγαλύτερη κατηγορία εισπράξεων της Ελλάδος από τη Σουηδία (41%) έχοντας σημειώσει σημαντική αύξηση το 2021 (207%) λόγω της χαμηλής βάσης του προηγούμενου έτους, ενώ έπονται οι μεταφορές (24% του συνόλου).
Μεταξύ των δημοφιλέστερων ελληνικών προορισμών για τους Σουηδούς τουρίστες συγκαταλέγονται, πλην της Αθήνας, η Ρόδος, η Κρήτη, η Σάμος, η Ζάκυνθος και η Κέρκυρα. Παράλληλα με την αύξηση του προερχόμενου από την Σουηδία τουρισμού αυξάνεται και η γνώση των Σουηδών σχετικά με τα ελληνικά προϊόντα. Οι Σουηδοί, έτσι, μαζί με την ιστορία και τον πολιτισμό, διαμορφώνουν εικόνα και για την ελληνική διατροφή την οποία αναζητούν με την επιστροφή τους στη χώρα.
Σε ότι αφορά στις επενδυτικές ροές, η παρουσία σουηδικών εταιρειών στην Ελλάδα εντοπίζεται, μεταξύ άλλων, στους τομείς μεταφορών και αποθήκευσης, μεταποίησης και μηχανικού εξοπλισμού, υγείας, εμπορίου, ενέργειας και περιβάλλοντος. Στην Ελλάδα δραστηριοποιούνται περί τις σαράντα σουηδικές εταιρείες μεταξύ των οποίων οι Ikea, Volvo, Volvo Penta, Scania, Skf, Ericsson, Abb, Astrazeneca, Scania, Husqvarna, Atlas Copco, Tetra Pak, SAS, Epiroc, Duxiana, Elekta, H&M, Electrolux, Getinge, Combitrans, Uddeholm, Hiab, Bentone, Eolvent, Turbogeneral, Jensen Ventilation, Thermia Varmepump, Esbe, Europafilter, Alfalaval, Spxflow, Oriflame, Consilium, Hospitecnica, Intrum, Sterner Stenhus κ.α. Σημειώνεται ότι τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της Σουηδίας, δεν ταυτίζονται με τα αντίστοιχα ελληνικά καθώς αναφέρουν ότι στην Ελλάδα έχουν επενδυθεί περί τα 200 εκατ. ευρώ σουηδικής προέλευσης.
Τα στοιχεία προέρχονται από το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων στη Σουηδία.