Τουρισμός | 7 στους 10 Αμερικανούς σχεδιάζουν διακοπές το επόμενο 12μηνο- περισσότερα ταξίδια και δαπάνες το 2023

03-04-23 | ΑΓΟΡΕΣ

7 στους 10 ενήλικες Αμερικανούς σχεδιάζουν να κάνουν διακοπές τους επόμενους 12 μήνες, σύμφωνα με την τελευταία έκδοση της μελέτης 2023 Portrait of American Travelers της MMGY Travel Intelligence.

Αν και το ποσοστό του 70% αυτών που σχεδιάζουν διακοπές είναι πολύ ισχυρό, υστερεί έναντι του 73% που ήταν τον Οκτώβριο και σημαντικά μειωμένο από το 86% ένα χρόνο πριν.

Παρά τη μείωση του ποσοστού των ενηλίκων των ΗΠΑ που σχεδιάζουν να ταξιδέψουν τους επόμενους 12 μήνες, ο προβλεπόμενος αριθμός ταξιδιών (4,2 ταξίδια, από 3,9 τον Φεβρουάριο του 2022) και οι προθέσεις δαπανών (4.339 $, από 2.581 $ τον Φεβρουάριο του 2022) οδηγούν σε αύξηση των ταξιδιών, που προγραμματίζονται.

Ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της MMGY Travel Intelligence, Chris Davidson, δήλωσε ότι αυτή η υποχώρηση του ποσοστού συνδέεται σχεδόν εξ ολοκλήρου με τα νοικοκυριά, που έχουν χαμηλότερο εισόδημα και ανησυχούν για την προσωπική οικονομική δυνατότητα να ταξιδέψουν. Ταυτόχρονα, τονίζει, η πλειονότητα των Αμερικανών φαίνεται έτοιμη να ταξιδέψει περισσότερο και να ξοδέψει περισσότερα το επόμενο 12μηνο. Εφόσον αυτό επιβεβαιωθεί, θα αντισταθμίσει αποτελεσματικά τις απώλειες της ταξιδιωτικής βιομηχανίας από όσους δεν θα μπορέσουν να ταξιδέψουν.

Ένα άλλο θετικό στοιχείο είναι ότι το ενδιαφέρον για τα διεθνή ταξίδια συνεχίζει να αυξάνεται. Σύμφωνα με τη μελέτη, 8 στους 10 ενεργούς ταξιδιώτες αναψυχής ενδιαφέρονται να ταξιδέψουν στο εξωτερικό τα επόμενα δύο χρόνια, σημειώνοντας σημαντική αύξηση από το 73% που δήλωσε ενδιαφέρον τον Φεβρουάριο του 2022.

 Σύμφωνα με τον κ.Davidson, ωφελημένοι αναμένεται να είναι προορισμοί της Ασίας και της Ωκεανίας που άνοιξαν ξανά πρόσφατα για τους τουρίστες των ΗΠΑ.

Η μελέτη Portrait of American Travelers «Spring Edition» εξετάζει τις συμπεριφορές και τις προτιμήσεις περισσότερων από 4.500 ενηλίκων στις ΗΠΑ από δεδομένα που συλλέχθηκαν τον Φεβρουάριο.

Άλλα βασικά συμπεράσματα της μελέτης είναι:

Η MMGY Global είναι η κορυφαία εταιρεία ολοκληρωμένου μάρκετινγκ στον κόσμο που ειδικεύεται στους κλάδους των ταξιδιών, της φιλοξενίας και της ψυχαγωγίας. 

διαβάστε ακόμα

Η Αθήνα 5η πιο κορεσμένη πόλη στον κόσμο σε βραχυχρόνιες μισθώσεις – 16 καταχωρήσεις ανά 1.000 κατοίκους
Τουρκία: Ρωσία και Γερμανία οι μεγαλύτερες αγορές για τον τουρισμό το α’ 8μηνο
American Express Travel: Ένα Ελληνικό νησί στους 10 «καυτούς» προορισμούς των Αμερικανών για το 2025
GReco Islands: Βιώσιμη και ανθεκτική ανάπτυξη για 39 μικρά νησιά
Τουρισμός: Η Αθήνα και τα νησιά του Αιγαίου καθιερώνονται διεθνώς ως top προορισμοί πολιτισμού και ευεξίας
Uber | Ρεκόρ ανάπτυξης την τουριστική περίοδο 2024 στην Ελλάδα, +47% στην Αθήνα
Ε.Ξ. Ρόδου | Συνάντηση για τα προβλήματα των ξενοδοχείων σε Ιξιά & Ιαλυσός / Κρεμαστή
Ο ΕΟΤ καλύτερος Οργανισμός Τουρισμού 2024 στη βρετανική αγορά
Ελληνικές περιφέρειες προβάλλονται στην Τουρκία - εκδήλωση στην Κωνσταντινούπολη
Απογείωση της αεροπορικής κίνησης στο αεροδρόμιο της Αθήνας τον Σεπτέμβριο και το 9μηνο