Σχεδόν 2.000 ευρώ η μέση δαπάνη των Γερμανών για διακοπές το 2023 – Οι φυσικές καταστροφές νέο κριτήριο... αποφυγής προορισμού

13-06-23 | ΑΓΟΡΕΣ

Σε 1.962 ευρώ ανέρχεται η μέση δαπάνη των Γερμανικών νοικοκυριών για διακοπές το 2023, αυξημένη κατά 282 ευρώ έναντι των επιπέδων του 2022, παρά την εκτόξευση του κόστους ζωής και τον υψηλό πληθωρισμό.

Παράλληλα, το 80% σχεδιάζει να κάνει διακοπές αυτό το καλοκαίρι έναντι 78% πέρυσι, ενώ 44% σχεδιάζουν διακοπές στο εξωτερικό, κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες περισσότεροι έναντι του 2022.

Στους παράγοντες κινδύνου που οι περισσότεροι Γερμανοί λαμβάνουν υπόψη τους πλέον κατά την επιλογή προορισμούς καλοκαιρινών διακοπών (57%) είναι οι φυσικές καταστροφές όπως οι πυρκαγιές και οι πλημμύρες.

Αυτά είναι μερικά από τα συμπεράσματα που προκύπτουν από το Δείκτη Εμπιστοσύνης Διακοπών που συνέταξε η Allianz Partners International για την αγορά της Γερμανίας, σε έρευνα που διενήργησε για λογαριασμό της η OpinionWay σε δείγμα 1.050 Γερμανών από τις 3 έως τις 9 Μαϊου του 2023.

Από το Δείκτη προκύπτουν επίσης τα ακόλουθα...

-Το 38% των Γερμανών αναφέρουν ότι προτιμούν περισσότερο ταξίδια περιπέτειας σε σύγκριση με την περασμένη πενταετία. Το 70% εξέφρασε τη διάθεση να δοκιμάσει νέες εμπειρίες στις διακοπές.

-Ανησυχούν λιγότερο για τις γεωπολιτικές εξελίξεις και τα υγειονομικά ζητήματα. Μόλις το 29% ανησυχεί για τη γεωπολιτική κατάσταση, 22 ποσοστιαίες μονάδες λιγότεροι έναντι του περασμένου καλοκαιριού. Παρομοίως, μόλις το 28% των ερωτηθέντων ανέφερε ότι ανησυχεί για την προσωπική υγεία, 19 ποσοστιαίες μονάδες κάτω από πέρυσι.

-Αυξημένη έμφαση στον περιβαλλοντικό αντίκτυπο. Το 52% σκοπεύει να αλλάξει τη συμπεριφορά του στα ταξίδια προκειμένου να περιορίσει τον αντίκτυπό τους στο περιβάλλον και προτίθεται να δαπανήσει περισσότερα στις μεταφορές και τη διαμονή για τον ίδιο λόγο.

-Η ξεκούραση και η χαλάρωση ως κύριοι λόγοι για διακοπές. Ο κυριότερος λόγος για τους περισσότερους Γερμανούς (59%) είναι αυτός (13 ποσοστιαίες μονάδες περισσότεροι από πέρυσι).

διαβάστε ακόμα

Καλλιόπη Βέττα | Μονόδρομος η υιοθέτηση ενός βιώσιμου μοντέλου τουριστικής ανάπτυξης
O Δήμος Χερσονήσου τίμησε 7 επαναλαμβανόμενους επισκέπτες
Ε.Ξ. Σαντορίνης | Να αναγνωριστεί η θέση του τουρισμού στην κοινωνία, την οικονομία και την καθημερινότητα όλων μας
Ε.Ξ. Μεσσηνίας | Η ξενοδοχία - και ειδικά η μικρομεσαία- κρατά ψηλά τη σημαία του ελληνικού τουρισμού
Ελληνικός τουρισμός 2024 | 11 δισ. ευρώ οι ταξιδιωτικές εισπράξεις στο 7μηνο
Βραχυχρόνια μίσθωση | 1 εκατ. κλίνες τον Ιούλιο - η πληρότητα ανά μήνα
Κέρκυρα: Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού με δωρεάν ξεναγήσεις στην Παλιά Πόλη 
Ελληνικός τουρισμός | 1,4 εκατ. περισσότερες διεθνείς αφίξεις στα αεροδρόμια το 8μηνο
Οδικός τουρισμός | Νέο ρεκόρ αφίξεων στη χώρα μας το 8μηνο - τα στοιχεία ανά σταθμό και εθνικότητα
Ε. Ξ. Μαγνησίας: "Όπλο" συνεργασίας το μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού 2024