Βρετανικός τουρισμός | Πιο φτηνά τα πακέτα διακοπών 11 ημέρων σε Κρήτη και Κέρκυρα από αυτά των 10 ημερών!

26-06-23 | ΑΓΟΡΕΣ

Οι διακοπές μεγαλύτερης διάρκειας σε δημοφιλείς προορισμούς των Βρετανών, όπως η Κέρκυρα, η Κρήτη και Κανάρια  Νησιά, ενδέχεται να είναι πιο οικονομικές από τις διακοπές μικρότερης διάρκειας.

Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε η ταξιδιωτική έρευνα της οργάνωσης των Βρετανών καταναλωτών Which?.

Οι ερευνητές ανέλυσαν τις τιμές 400 πακέτων διακοπών τον Απρίλιο από διάφορους παρόχους, συμπεριλαμβανομένων των τουριστικών οργανισμών easyJet, Jet2, Love Holidays, On The Beach και Tui για τις αναχωρήσεις Αυγούστου από το Λονδίνο. Η έρευνα, λοιπόν, διαπίστωσε ότι σε 26 περιπτώσεις η διαμονή για 11 νύχτες αντί για 10 ήταν φθηνότερη συνολικά. 

Η έρευνα Holiday Which? βρήκε επίσης περιπτώσεις στις οποίες η παράταση ενός ταξιδιού κατά μία νύχτα θα κόστιζε λιγότερο από 5 £ επιπλέον ανά άτομο.

Ενδεικτικές περιπτώσεις:

Μια σειρά παραγόντων, όπως η προσφορά και η ζήτηση, μπορούν να καθορίσουν την τελική τιμή, σημειώνεται στην έρευνα, Οι διακοπές 11 ημερών είναι συχνά λιγότερο δημοφιλείς – και οι διαφορετικές ημερομηνίες πτήσεων μπορούν να παίξουν ρόλο.

Οι ερευνητές της καταναλωτικής οργάνωσης των Βρετανών παραδέχτηκαν ότι αυτό το είδος μπόνους είναι αρκετά ασυνήθιστο, αλλά η εξοικονόμηση μπορεί να είναι σημαντική.

«Εάν κάνετε κράτηση για διακοπές, αξίζει να ελέγξετε εάν μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα κάνοντας κάποιες μικρές αλλαγές στις ημερομηνίες του ταξιδιού σας και στη διάρκεια της διαμονής σας. Αν και φαίνεται αντιφατικό, περιστασιακά υπάρχουν σημαντικές εξοικονομήσεις χρημάτων, κάνοντας μια μικρή παράταση στη διάρκεια του ταξιδιού σας", ανέφερε ο εκ των συντακτών της έρευνας Jo Rhodes 

διαβάστε ακόμα

Sky Express: Μερίδιο αγοράς 13% στο αεροδρόμιο της Αθήνας και συνολικά 6,4 εκατ. θέσεις το 2024 - "Στοίχημα η άμβλυνση της εποχικότητας"
Νέο ημερήσιο ρεκόρ επισκεπτών κρουαζιέρας στη Θεσσαλονίκη
O ΕΟΤ στηρίζει καλοκαιρινές γαστρονομικές δράσεις σε Πήλιο, Λουτρά Σμοκόβου και Αλεξανδρούπολη
Υπερ- τουρισμός στη Μαγιόρκα | Περιορίζεται η συμμετοχή σε εκθέσεις- εισηγήσεις για τουριστική "απο-ανάπτυξη"
4ωρη στάση εργασίας στο Βυζαντινό & Χριστιανικό Μουσείο Αθηνών
Μουσείο Ακρόπολης: Απόδοση στο ελληνικό και διεθνές κοινό του "Μουσείου κάτω από το Μουσείο"
ΠΑΣΟΚ | Ερώτηση στη Βουλή για την επέκταση του επιδόματος ανεργίας για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους
Στο 90% η ολοκλήρωση των ηλεκτρονικών δημοπρασιών των παραλιών σε όλη τη χώρα
Όμιλος Lufthansa | Προσαύξηση έως 72 ευρώ στο περιβαλλοντικό τέλος
Ξεκινούν οι πτήσεις της πρώτης εταιρίας στην Ελλάδα για μεταφορές στα νησιά με ελικόπτερο