Süddeutsche Zeitung | Συμβουλές για τον καύσωνα στους Γερμανούς τουρίστες στην Ελλάδα και τη Νότια Ευρώπη

21-07-23 | ΑΓΟΡΕΣ

Επιθυμώντας να προσφέρουν ορισμένες συμβουλές στους αναγνώστες για την «επιβίωση» εν μέσω καύσωνα, οι συντάκτες της εφημερίδας του Μονάχου Süddeutsche Zeitung γράφουν: «Ειδικά στις νότιες χώρες, εάν θέλετε να κοιμηθείτε καλά τη νύχτα, θα πρέπει να θυμάστε το πρωί να αερίζετε καλά το δωμάτιο τις πιο δροσερές ώρες, στη συνέχεια να κλείνετε παντζούρια, παράθυρα και κουρτίνες για να γλιτώσετε τα κύματα θερμότητας. Κάντε ένα χλιαρό ντους το βράδυ και όχι παγωμένο, διαφορετικά το δροσερό σώμα θα ιδρώσει ξανά. Ένα δροσερό ποτό δίπλα στο κρεβάτι, ενδεχομένως και ένα υγρό πανί, αρωματισμένο με λεμόνι για να αναζωογονηθείτε. Μόνο τα δυσάρεστα κουνούπια μπορούν πια να σας  στερήσουν τον ύπνο. Εάν κοιμάστε με το ταίρι σας, μην ανεχτείτε ένα ιδρωμένο χέρι πάνω στη μουσκεμένη πλάτη σας».

Όσον αφορά δε εκείνους που βρίσκονται σε ταξίδι και θέλουν να επισκεφθούν διάφορα αξιοθέατα, «εάν σας αρέσει να περιπλανιέστε, θα πρέπει να σηκωθείτε νωρίς και να επωφεληθείτε από τις πρωινές ώρες. Να πηγαίνετε στην παραλία νωρίς, στη συνέχεια να αναπαύεστε στην αιώρα  και να ξεκουράζεστε το απόγευμα για μερικές ακόμη ώρες. Στην Ελλάδα, πολλοί αρχαιολογικοί χώροι, συμπεριλαμβανομένης της Ακρόπολης, είναι ούτως ή άλλως κλειστοί κατά τις ζεστές μεσημεριανές ώρες».

Πηγή: DW

διαβάστε ακόμα

Οι επιδόσεις της εστίασης στις περιοχές της Ελλάδας το α΄5μηνο
Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου - Τράπεζα Πειραιώς | Ανοιχτή συζήτηση | «Τέχνη και Κοινωνία»
ΙΝΣΕΤΕ | Αυξάνονται και πληθύνονται τα Airbnb στην Ελλάδα- 85.000 περισσότερες κλίνες στο 5μηνο
Sky Express: Μερίδιο αγοράς 13% στο αεροδρόμιο της Αθήνας και συνολικά 6,4 εκατ. θέσεις το 2024 - "Στοίχημα η άμβλυνση της εποχικότητας"
Νέο ημερήσιο ρεκόρ επισκεπτών κρουαζιέρας στη Θεσσαλονίκη
O ΕΟΤ στηρίζει καλοκαιρινές γαστρονομικές δράσεις σε Πήλιο, Λουτρά Σμοκόβου και Αλεξανδρούπολη
Υπερ- τουρισμός στη Μαγιόρκα | Περιορίζεται η συμμετοχή σε εκθέσεις- εισηγήσεις για τουριστική "απο-ανάπτυξη"
4ωρη στάση εργασίας στο Βυζαντινό & Χριστιανικό Μουσείο Αθηνών
Μουσείο Ακρόπολης: Απόδοση στο ελληνικό και διεθνές κοινό του "Μουσείου κάτω από το Μουσείο"
ΠΑΣΟΚ | Ερώτηση στη Βουλή για την επέκταση του επιδόματος ανεργίας για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους