Τουρισμός | Οι Βρετανοί πληρώνουν με μετρητά στις διακοπές τους- Ιδού οι ...ιδανικοί πελάτες για Έλληνες επαγγελματίες

21-10-24 | ΑΓΟΡΕΣ

Πολλοί Βρετανοί τουρίστες πληρώνουν με μετρητά αντικείμενα που αγοράζουν στο εξωτερικό, ενώ στη χώρα τους χρησιμοποιούν κυρίως κάρτες.

Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από νέα έρευνα της Ένωσης Βρετανών Ταξιδιωτικών Πρακτόρων (ΑΒΤΑ, τμήμα Travel Money).

Ειδικότερα, η έρευνα δείχνει ότι το 44% των Βρετανών παραθεριστών χρησιμοποιούν μετρητά περισσότερο όταν κάνουν διακοπές στο εξωτερικό, σε σύγκριση με το 7% που λένε ότι χρησιμοποιούν μετρητά λιγότερο.

Ο πιο συνηθισμένος λόγος για τον οποίο οι ενήλικες του Ηνωμένου Βασιλείου ξοδεύουν μετρητά και όχι πλαστικό χρήμα στο εξωτερικό είναι ότι συχνά είναι ο μόνος τρόπος πληρωμής που γίνεται αποδεκτός στους προορισμούς που επισκέπτονται, σύμφωνα με περισσότερα από δύο στα πέντε άτομα (44% των ερωτηθέντων).

Ενώ η πληρωμή με κάρτα είναι ευρέως αποδεκτή σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, δεν ισχύει το ίδιο σε πολλούς προορισμούς στο εξωτερικό των Βρετανών. Τα μικρότερα θέρετρα, πόλεις ή χωριά, ενδέχεται να μην δέχονται κάρτες, και υπάρχουν μέρη, όπως η Γερμανία, όπου τα μετρητά γίνονται ευρύτερα αποδεκτά στα μπαρ και τα εστιατόρια από τις πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες.

Η ABTA συνιστά στους ταξιδιώτες να έχουν μαζί τους κάποια μετρητά όταν βρίσκονται σε διακοπές, ώστε να γνωρίζουν ότι μπορούν να πληρώσουν για τα πράγματα που θέλουν να αγοράσουν, χωρίς να χρειάζεται να καταφύγουν σε αναλήψεις μετρητών που μπορεί να επιβαρύνονται με βαριές χρεώσεις ή να βρεθούν σε αδιέξοδο μη έχοντας δυνατότητα πληρωμής με κάρτα.

Σχεδόν ένας στους τρεις (28%) από όσους χρησιμοποιούν μετρητά ενώ βρίσκονται σε διακοπές στο εξωτερικό, δήλωσαν ότι πληρώνουν με μετρητά καθώς θέλουν να αποφύγουν τις τραπεζικές χρεώσεις και τις χρεώσεις ΑΤΜ. Κατά μέσο όρο, οι ταξιδιώτες μπορούν να αντιμετωπίσουν χρεώσεις μεταξύ 2 και 6 ευρώ ανά ανάληψη ή στη μετατροπή νομισμάτων, όταν επισκέπτονται χώρες όπως η Ισπανία, η Ελλάδα και η Ιταλία.

Άλλοι λόγοι για τους οποίους προτιμώνται τα μετρητά είναι για να έχουν καλύτερη διαχείριση των ποσών που ξοδεύουν στις διακοπές τους στο εξωτερικό (37%), ένας στους πέντε (21%) είπε ότι οφείλεται στον φόβο κλοπής των στοιχείων της κάρτας του όταν βρίσκεται στο εξωτερικό και το 20% είπε ότι οφείλεται στην ανησυχία τους να μη γίνει αποδεκτή η κάρτα τους στο εξωτερικό.

Οι νέοι είναι πιο πιθανό να αυξήσουν τη χρήση μετρητών στο εξωτερικό από οποιαδήποτε άλλη ηλικιακή ομάδα, με το 54% των ατόμων ηλικίας 18-34 ετών να δηλώνουν ότι ξοδεύουν περισσότερα μετρητά όταν βρίσκονται στο εξωτερικό και μετά επιστρέφουν στην πατρίδα τους στο Ηνωμένο Βασίλειο. 

διαβάστε ακόμα

Νέος Γενικός Διευθυντής στη City Contact από 1η Ιανουαρίου 2025
Τα κρασιά της Βόρειας Ελλάδας εντυπωσιάζουν τους Σέρβους
Η Χαλκιδική στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των Ιταλών
10 μεγάλες τουριστικές επενδύσεις παγωμένες επί 18 μήνες στο Enterprise Greece
Κ.Χατζηδάκης | Ιδρύονται Holding εταιρειών για την πιο γρήγορη αξιοποίηση έως και 1.000 ακινήτων του Δημοσίου
Οι πτήσεις της Ryanair διαθέσιμες από τις πλατφόρμες του ομίλου Etraveli
FedHATTA: Άμεση ανάγκη για μόνιμη εξίσωση των τελών κυκλοφορίας τουριστικών λεωφορείων και ΚΤΕΛ
HolidayCheck: Φθηνότερα τα πακέτα για Ρόδο και Κω τον Οκτώβριο & Νοέμβριο από την περίοδο αιχμής των προκρατήσεων
Ελληνικός Τουρισμός 2024 | Μειωμένες οι ταξιδιωτικές εισπράξεις και τον Αύγουστο
Τουρισμός | Οι Βρετανοί πληρώνουν με μετρητά στις διακοπές τους- Ιδού οι ...ιδανικοί πελάτες για Έλληνες επαγγελματίες