Μεγάλη συγχώνευση στην Τουρκία: Crystal Group, Tez Tour και Biblio Globus ενώνουν τις δυνάμεις τους με στόχο την προσέλκυση 1,2 εκατ. Ρώσων τουριστών

14-01-15 | ΑΓΟΡΕΣ

Μια σημαντική συμφωνία για τον έλεγχο της ρωσικής αγοράς ολοκληρώθηκε στην Τουρκία. Πρόκειται για τη συγχώνευση των δραστηριοτήτων στην Τουρκία του Crystal Group και των Ρώσων τουρ οπερέιτορ Tez Tour και Biblio Globus, υπό την επωνυμία Global Lock. Η κοινή εταιρία ελέγχει 25.000 κλίνες στην Τουρκία και έχει στόχο την προσέλκυση 1,2 εκατ. Ρώσων το 2015.

Όπως ανέφεραν εκπρόσωποι των τριών ομίλων στην εφημερίδα Hürriyet, η Global Lock με τα 25.000 δωμάτια έχει τη μεγαλύτερη χωρητικότητα κλινών υψηλής ποιότητας στη γειτονική χώρα, γι αυτό και επιδίωξη είναι να "πάρουν το πάνω επίπεδο του τουρκικού τουρισμού".

Ήδη ο νέος όμιλος άρχισε να κάνει συμβάσεις με τα ξενοδοχεία. Ο συνδυασμός των αεροσκαφών θα στηρίξει την εξυπηρέτηση των Ρώσων τουριστών και σύντομα θα ξεκινήσει η διαφήμιση στη ρωσική τηλεόραση, ενώ θα κληθούν 2.000 πράκτορες για να ενημερωθούν γι αυτή τη συνεργασία. Όλο το εγχείρημα στηρίζεται από το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, καθώς εκτιμάται ότι ο κολοσσιαίος όμιλος που δημιουργήθηκε θα περιορίσει στο ελάχιστο τις απώλειες αφίξεων από τη ρωσική αγορά.

Προοίμιο συγχώνευσης Biblio Globus και Tez Tour;

Στο ρεπορτάζ της τουρκικής εφημερίδας δεν γίνεται μνεία για το ενδεχόμενο συγχώνευσης των Biblio Globus με τον Tez Tour. Οι σχετικές συνομιλίες έγιναν το καλοκαίρι μετά το κύμα πτωχεύσεων. Μια τέτοια συγχώνευση θα δημιουργούσε τον μεγαλύτερο τουριστικό οργανισμό στη Ρωσία με έσοδα 2,3 δισ.δολάρια. Συνομιλίες για την εξαγορά του Tez Tour έγιναν και από την TUI, αλλά δεν ευδοκίμησαν.

 

διαβάστε ακόμα

4ωρη στάση εργασίας στο Βυζαντινό & Χριστιανικό Μουσείο Αθηνών
Μουσείο Ακρόπολης: Απόδοση στο ελληνικό και διεθνές κοινό του "Μουσείου κάτω από το Μουσείο"
ΠΑΣΟΚ | Ερώτηση στη Βουλή για την επέκταση του επιδόματος ανεργίας για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους
Στο 90% η ολοκλήρωση των ηλεκτρονικών δημοπρασιών των παραλιών σε όλη τη χώρα
Όμιλος Lufthansa | Προσαύξηση έως 72 ευρώ στο περιβαλλοντικό τέλος
Ξεκινούν οι πτήσεις της πρώτης εταιρίας στην Ελλάδα για μεταφορές στα νησιά με ελικόπτερο
Airbnb | +18% οι κρατήσεις για Ελλάδα το 4μηνο Ιουλίου - Οκτωβρίου
Διαγωνισμός για εκμίσθωση ακινήτου με σκοπό την τουριστική χρήση του στη Θάσο
Ζαγόρι | Διαγωνισμός για τη μίσθωση του Δημοτικού Ξενώνα Σκαμνελίου
Αίγυπτος: Χάραξη στρατηγικής για 50 εκατ. τουρίστες ετησίως