Καθηγητής μικροβιολογίας: Δεν διατηρείται ο κορωνοϊός στις επιφάνειες- "αχρείαστα" τα απολυμαντικά μαντηλάκια

01-01-21 | ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην αρχή της πανδημίας τα απολυμαντικά μαντηλάκια ήταν ένα πολυπόθητο αντικείμενο και δύσκολα μπορούσαμε να τα βρούμε.

Τώρα, αυτά τα μαντηλάκια είναι άφθονα και βρίσκονται στα ράφια των σούπερ μάρκετ και άλλων καταστημάτων. Όμως, πόσο πραγματικά τα χρειαζόμαστε, τουλάχιστον για την απολύμανση επιφανειών;

Ο καθηγητής μικροβιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Rutgers New Jersey Δρ. Emanuel Goldman είναι κατηγορηματικός ότι ο κορωνοϊός δεν επιβιώνει στις επιφάνειες. Αυτό διαπιστώνεται σε νοσοκομεία, που φιλοξενούν ασθενείς με COVID-19, όπου ο έλεγχος των επιφανειών δείχνει ότι δεν υπάρχει λοιμώδης ιός, όπως δήλωσε.

Αυτό που μένει στην επιφάνεια, σύμφωνα με τον ειδικό, είναι το "πτώμα" ή ο "σκελετός" του ιού. Δηλαδή, διαπιστώνεται ότι δεν υπάρχει ενεργός ιός στην επιφάνεια και ως εκ τούτου είναι απίθανο να μολυνθούμε αγγίζοντας την επιφάνεια.

"Πραγματικά το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να πλένετε τα χέρια σας γιατί ακόμα κι αν αγγίξετε κάτι δεν πρόκειται να περάσει από το δέρμα των δακτύλων σας. Πλένετε τα χέρια σας και είστε απολύτως προφυλαγμένοι", είπε ο Goldman, υπενθυμίζοντας ότι το πλύσιμο των χεριών, μαζί με τη μάσκα και τη φυσική απόσταση είναι ικανά μέτρα για να μην κολλήσουμε τον ιό.

διαβάστε ακόμα

Δημόσιος Διαγωνισμός για τη μίσθωση 4 κυλικείων του αθλητικού κέντρου Μίκρας
Ιταλία: Μέτρα κατά του υπερτουρισμού στην Πομπηία - όριο 20.000 επισκεπτών την ημέρα
CV Villas | +29% οι κρατήσεις για βίλες στην Ελλάδα το 2025
Κομισιόν | Ελληνική οικονομία: Ανάπτυξη πάνω από 2% μέχρι και το 2026
Κυρίαρχο το ελληνικό μέλι στην κυπριακή αγορά
Συνεργασία της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Λάρισας και του Ελληνικού Δικτύου Δήμων με Ποτάμια
Θετικά τα μηνύματα για τη Σαντορίνη από την WTM | Στόχος η επαναφορά της στην κορυφή
Philoxenia 2024 | «Δυτική Μακεδονία: Ένα ταξίδι πέρα από το συνηθισμένο»
Ryanair | 3,7 εκατ. θέσεις για Ελλάδα το καλοκαίρι του 2025
Επιμελητήριο Ηρακλείου | Σχολή Επαγγελματία Πιτσαδόρου Ιταλικής Πίτσας με πιστοποίηση