Πόσοι άνθρωποι πνίγονται κάθε χρόνο στην Ελλάδα και γιατί

11-07-24 | ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κολυμπάμε με Ασφάλεια, είναι το θέμα της ενδιαφέρουσας Ημερίδας η οποία έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στις 24 Ιουλίου στην Πλαζ στην Πάτρα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης Πνιγμού που γιορτάζεται στις 25 Ιουλίου.

Στην Ελλάδα κάθε χρόνο, κατά μέσο όρο, 350 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους στο υδάτινο περιβάλλον, συμμετέχοντας σε δραστηριότητες αναψυχής. Το 80% των ανθρώπων που χάνουν τη ζωή τους στις ελληνικές θάλασσες, είναι άτομα άνω των 60 ετών.

Ο πνιγμός, μπορεί να συμβεί σε δευτερόλεπτα, σε οποιονδήποτε, οποιαδήποτε στιγμή υπάρχει πρόσβαση στο νερό, κυρίως λόγω άγνοιας κολύμβησης, έλλειψης περίφραξης, έλλειψης στενής εποπτείας ή και επιτήρησης, αποτυχίας ορθής χρήσης προστατευτικού εξοπλισμού, κατανάλωσης αλκοόλ και ιστορικού επιληψίας.

Συνεπώς, η ανωτέρω ημερίδα, μέσω διαδραστικής παρουσίασης, έχει ως στόχο να ενημερώσει τους πολίτες, παραθέτοντας μεταξύ άλλων σημαντικά στοιχεία για τους πνιγμούς, οδηγίες προφύλαξης και ασφαλείας, καθώς και στοιχεία για την ποιότητα των νερών κολύμβησης στην περιοχή.

Παράλληλα, θα γίνει live επίδειξη διάσωσης από πνιγμό και θα δοθούν χρήσιμες πληροφορίες για το πώς πρέπει να αντιδρούν οι άνθρωποι εάν αισθανθούν αδιαθεσία την ώρα που βρίσκονται στη θάλασσα και κολυμπούν.

Σημειώνεται ότι η ημερίδα συνδιοργανώνεται μεταξύ άλλων από τον Πατραϊκό Όμιλο Πολιτιστικής- Τουριστικής- Αθλητικής- Καλλιτεχνικής- Εθνικής Παράδοσης και Εθνικής Κληρονομιάς, σε συνεργασία με το Περιφερειακό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

διαβάστε ακόμα

Ξενοδοχεία- καταλύματα: 203 εκατ. ευρώ τα κρατικά έσοδα από το τέλος κλιματικής κρίσης το 2025 | Το σχέδιο Προϋπολογισμού
Τουρισμός | CBRE: Επιβραδύνεται η ζήτηση για τα ταξίδια των Αμερικανών στην Ευρώπη
Ρώμη | Όριο στους επισκέπτες της Φοντάνα ντι Τρέβι - σε καλάθι τα κέρματα
Ξενοδοχεία | Φτηνότερες έως και 52% οι τιμές για κρατήσεις μέσω smartphone στις πλατφόρμες!
Τουρισμός | Ryanair: Μόνο μέσω εφαρμογής το check-in - καταργούνται τα γκισέ στα αεροδρόμια
Τουρισμός | Ποιοι τοποθετήθηκαν προϊστάμενοι στα Γραφεία ΕΟΤ Κάτω Χωρών και Πολωνίας
Συνέδριο Πανελληνίου Δικτύου Οικολογικών Οργανώσεων στη Νίσυρο
Εκδήλωση Shaping the Future of Hospitality στη Ζάκυνθο
ΕΟΤ: Ταξίδι εξοικείωσης για σημαντικούς Σέρβους Τour Operators σε Πρέβεζα και Μετέωρα
Kithaironas Trail: Αγώνας ορεινού τρεξίματος στο μυθικό βουνό