Ο Ναδάλ αποχωρεί από το τένις, αλλά όχι και από τον τουρισμό

14-10-24 | ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο κόσμος του τένις λέει αντίο σε μία από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες του αθλήματος στον κόσμο, τον Ράδα Ναδάλ, καθώς ο ίδιος ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τα γήπεδα στα τέλη της σεζόν. Όμως, ο διάσημος Ισπανός πρωταθλητής του τένις, με καταγωγή από τη Μαγιόρκα, συνεχίζει να επενδύσει στον ξενοδοχειακό κλάδο αναλαμβάνοντας πολυάριθμα πρότζεκτ.

Ένα από τα πρότζεκτ του Ναδάλ στον τουριστικό κλάδο είναι το brand ZEL, που δημιούργησε σε συνεργασία με τη Meliá, μία από τις μεγαλύτερες ξενοδοχειακές αλυσίδες της Ισπανίας.

Το brand περιλαμβάνει ξενοδοχεία στη Μαγιόρκα και τη Κόστα Μπράβα ενώ αναμένεται να εγκαινιαστούν νέες μονάδες στη Μαδρίτη, τη Πούντα Κάνα, τη Sayulita του Μεξικό και τον Αυλώνα της Αλβανίας.

Μαζί με τον επιχειρηματία Abel Matutes Prats (Palladium Hotel Group), με μακρά ιστορία στην ξενοδοχειακή βιομηχανία, και τον συνεργάτη Manuel Campos, ο πρωταθλητής του τένις απέκτησε μερίδιο στην Mabel Capital (την οποία ίδρυσε ο Campos), ιδιοκτήτρια των γνωστών διεθνών εστιατορίων Tatel και άλλων στοιχείων ακίνητης περιουσίας στην Ισπανία, την Πορτογαλία, το Μεξικό, τη Μ. Ανατολή και τις ΗΠΑ.

Ωστόσο, τον Φεβρουάριο του 2024 έγινε γνωστό ότι οι Abel Matutes Prats και Ναδάλ τερμάτισαν τη συνεργασία τους με την Mabel Capital, με τον Ναδάλ και τον Campos να διατηρούν τη δραστηριότητα της εταιρίας στα ακίνητα.

Ο Ναδάλ έχει προβεί σε πολυάριθμες επενδύσεις σε ακίνητα στη Μαδρίτη και τη Βαρκελώνη, και σε συνεργασία με τον Matutes πρόσφατα δημιούργησε την Palya Invest, με την οποία επιδιώκεται επένδυση που ξεπερνά τα 200 εκατ. ευρώ σε 100 πολυτελείς βίλες και διαμερίσματα στις τουριστικές πόλεις Μαρμπέλα και Εστεπόνα.

Παράλληλα, ο Ναδάλ διαθέτει πολυάριθμες ακαδημίες τένις, πολλές εκ των οποίων βρίσκονται σε πολύ ισχυρούς τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο, όπως στο Sani Resort στην Χαλκιδική.

διαβάστε ακόμα

Κυνηγώντας το φάντασμα του "υπερτουρισμού"
ΔΥΠΑ: Mέχρι 18 Οκτωβρίου οι αιτήσεις για τις 7 Πειραματικές Επαγγελματικές Σχολές Τουρισμού - Φιλοξενίας
Ε.Ξ. Μεσσηνίας | Να κινηθούν γρήγορα οι διαδικασίες για την επένδυση στο αεροδρόμιο Καλαμάτας
Ο Γιώργος Παπάζογλου Διευθύνων Σύμβουλος της Attica Blue Hospitality
9 στις 10 θέσεις εργασίας θα απαιτούν προηγμένες ψηφιακές δεξιότητες
Ο Ναδάλ αποχωρεί από το τένις, αλλά όχι και από τον τουρισμό
Έλληνας ο νέος γενικός διευθυντής του πολυτελούς ξενοδοχείου Park Hyatt St. Kitts στην Καραϊβική
H ακριβή Τουρκία χάνει τουρίστες, η Ελλάδα κερδίζει
Στην έκθεση «TTG Travel Experience» στην Ιταλία ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης
ΕΟΤ: «Χρυσός χορηγός» των παραστάσεων «Women of Passion, Women of Greece» στην Κίνα