Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το εργαστήρι Παραδοσιακής - Βυζαντινής κουζίνας στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μεσαιωνικού Φεστιβάλ Ρόδου και του ΚΕΚ Γ. Γεννηματάς με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου από ίδιους πόρους.
Το εξειδικευμένο αυτό σεμινάριο που συνδύασε γαστρονομία και πολιτισμό εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019.
Οι συμμετέχοντες έλαβαν χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την τοπική μας κουζίνα και έφτιαξαν βυζαντινές συνταγές φαγητού και γλυκού, που θα παρουσιάσουν και κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων του Μεσαιωνικού Φεστιβάλ στις 25-27 Μαΐου, στην Τάφρο (Πύλη d' Amboise).
Το σεμινάριο έκλεισε με επίσκεψη στο χωριό της Μονολίθου, όπου η κα Ελισάβετ και η κα Ασημίνα, επέδειξαν τον τρόπο παρασκευής των πουγκιών (παραδοσιακές χορτόπιτες με ρύζι) που ψήθηκαν σε έναν από τους παλαιότερους ξυλόφουρνους του νησιού.