Μεσαιωνικό Φεστιβάλ: Εργαστήρι παραδοσιακής-βυζαντινής κουζίνας

03-05-18 | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το εργαστήρι Παραδοσιακής - Βυζαντινής κουζίνας στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μεσαιωνικού Φεστιβάλ Ρόδου και του ΚΕΚ Γ. Γεννηματάς  με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου από ίδιους πόρους. 

Το εξειδικευμένο αυτό σεμινάριο που συνδύασε γαστρονομία και πολιτισμό εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019. 

Οι συμμετέχοντες  έλαβαν χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την τοπική μας κουζίνα και έφτιαξαν βυζαντινές συνταγές φαγητού και γλυκού, που θα παρουσιάσουν και κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων του Μεσαιωνικού Φεστιβάλ στις 25-27 Μαΐου, στην Τάφρο (Πύλη d' Amboise).

Το σεμινάριο έκλεισε με επίσκεψη στο χωριό της Μονολίθου, όπου η κα Ελισάβετ και η κα Ασημίνα, επέδειξαν τον τρόπο παρασκευής των πουγκιών (παραδοσιακές χορτόπιτες με ρύζι) που ψήθηκαν σε έναν από τους παλαιότερους ξυλόφουρνους του νησιού. 

διαβάστε ακόμα

MSC Cruises: Πρεμιέρα με κρουαζιέρες από τον Πειραιά για την πρώτη χειμερινή σεζόν στην Ελλάδα
Οι νέες δράσεις για τον ελληνικό τουρισμό μέσα από τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό
Airbnb: Χωρίς αποτέλεσμα η "καταστολή" των βραχυχρόνιων μισθώσεων (και) στη Βαρκελώνη
Γνώμη | Η κλιματική κρίση και οι αρνητές της...
FTI: Πωλήθηκε το Labranda Marine Aquapark στην Κω
Έρευνα: Οι ταξιδιώτες θέλουν βιομετρικά στοιχεία και μεγαλύτερη ασφάλεια στα ταξίδια
Ryanair: Nέα εποχική σύνδεση Βρυξέλλες – Νέα Αγχίαλος το 2025
Τι ξεχνούν οι επιβάτες στα ταξί στην Ελλάδα και στην Ευρώπη | Πολλά κινητά τηλέφωνα και μία σόμπα....
Η Ρόδος υποστηρίζει την ίδρυση Εθνικού Φορέα Συνεδριακού Τουρισμού
Η κλιματική κρίση «θάνατος» για τις μεγαλουπόλεις