Την προβολή και ανάδειξη της Συλλογής Λοβέρδου αποφάσισε το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, μέσω έργου που θα ανατεθεί σε ανοιχτό διαγωνισμό.
Ειδικότερα, στόχος του έργου είναι η προβολή και ανάδειξη της Συλλογής Λοβέρδου με δωρεά των κληρονόμων, που ολοκληρώθηκε το 1992. Το μέγαρο Λοβέρδου, περιήλθε στο ελληνικό δημόσιο ως παράρτημα του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου. Η συλλογή αποτελείται από 660 περίπου αντικείμενα εκκλησιαστικής τέχνης 15ου-19ου αιώνα από τη συλλογή του Κεφαλλονίτη συλλέκτη Διονυσίου Π. Λοβέρδου (1878-1934), που το 1979 παραδόθηκαν στο Βυζαντινό Μουσείο για συντήρηση και φύλαξη.
Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες και πιο σημαντικές συλλογές έργων μεταβυζαντινής θρησκευτικής τέχνης στην Ελλάδα που περιλαμβάνει χειρόγραφα, έργα ξυλογλυπτικής, εκκλησιαστικά άμφια, έργα μεταλλοτεχνίας, καθώς και 470 μεταβυζαντινές φορητές εικόνες, αξιόλογα δείγματα της κρητικής και της επτανησιακής ζωγραφικής. Για τον σκοπό αυτό θα γίνει η υλοποίηση ψηφιακών εφαρμογών, ψηφιοποίηση και τεκμηρίωση των τεκμηρίων και του πολιτιστικού αποθέματος του φορέα.
Μέσω των νέων τεχνολογιών επιδιώκεται η δημιουργία μίας μόνιμης σχέσης μεταξύ του φορέα και των επισκεπτών, βασισμένη σε βιωματικές εμπειρίες μέσω διαδραστικών εφαρμογών, οι οποίες έχουν χρονική συνέχεια, δημιουργώντας έτσι έναν μακροχρόνιο δεσμό με τον επισκέπτη.
Με αυτόν τον τρόπο καθίσταται δυνατό ο «ευκαιριακός» επισκέπτης των αρχαιολογικών χώρων και των μουσείων να καταστεί φίλος τους, αξιοποιώντας την τεχνολογία ως μέσο, που του επιτρέπει να αποκτήσει νέες εμπειρίες σε κάθε επίσκεψη.
Μεταξύ άλλων, οι δράσεις που θα πραγματοποιηθούν περιλαμβάνουν φωτογράφιση, ψηφιοποίηση και τεκμηρίωση υλικού, φωτογράφιση 500 εικόνων και 1.000 αντικειμένων, ψηφιοποίηση 100 βιβλίων, τρισδιάστατες απεικονίσεις επιλεγμένων εκθεμάτων, δημιουργία πλατφόρμας βάσης δεδομένων και με γεωγραφική ένδειξη, εικονικές εκθέσεις και περιηγήσεις και ψηφιακό ξεναγό.