Επαγγελματικά ταξίδια: Οι 50 πόλεις με την ακριβότερη διαμονή - 31η η Αθήνα

21-09-15 | ΜΕΛΕΤΕΣ / ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Φθηνότερη κατά 9.54% για τους Βρετανούς και ακριβότερη κατά 1.40% για τους επισκέπτες από την ευρωζώνη ήταν η διαμονή στα ξενοδοχεία της Αθήνας η οποία σχετίζεται με τα επαγγελματικά ταξίδια, κατά το α’ 6μηνο του 2015 σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό 6μηνο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη έρευνα της εταιρίας στο παγκόσμιο τουριστικό μάνατζμεντ, HRG, η Αθήνα βρίσκεται στην 31η θέση της κατάταξης με τις 50 ακριβότερες πόλεις στον κόσμο, όσον αφορά τη μέση τιμή ανά διανυκτέρευση των ξενοδοχείων τους, έχοντας υποχωρήσει κατά 4 θέσεις σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό 6μηνο.

Η έρευνα δείχνει ότι η διαμονή στην Αθήνα, βάσει της μέσης τιμής δωματίου ανά διανυκτέρευση (ADR) σε βρετανικές λίρες, κατά το πρώτο 6μηνο του 2015 κόστιζε 131,3 λίρες (ή 179,17 ευρώ), έναντι 145,2 λιρών (ή 176,7 ευρώ) το α’ 6μηνο του 2014, παρουσιάζοντας μείωση της τάξης του 9.54%, πράγμα που ωφέλησε τους Βρετανούς επισκέπτες της και επιβάρυνε τους τουρίστες από την ευρωζώνη.

Για την περίοδο που εξετάζει η έρευνα, η ακριβότερη πόλη της κατάταξης, ως προς το κόστος διαμονής (βάσει του ΑDR), ήταν η Μόσχα (με 266,2 λίρες) και ακολούθησαν η Νέα Υόρκη, το Σαν Φρανσίσκο, η Γενεύη, η Ζυρίχη και το Χονγκ Κονγκ. Μάλιστα, η Μόσχα παραμένει για τον 20ο χρόνο διεξαγωγής της έρευνας η πιο ακριβή πόλη για επαγγελματικό ταξίδι, με αύξηση 6,07% (σε λίρες Αγγλίας) του ADR σε σχέση με πέρυσι.

Αντίθετα, το Μπανγκαλόρ της Ινδίας ήταν η φθηνότερη πόλη, με τον μέσο όρο του ADR να μην ξεπερνά τις 99,2 λίρες. Ελάχιστα ακριβότερες πόλεις ήταν το Τσενάι, η Μαδρίτη και το Βερολίνο.

Σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, στην πρώτη θέση, όπως ήταν αναμενόμενο, είναι η Μόσχα, η οποία συνεχίζει να αποτελεί την ακριβότερη πόλη για επαγγελματικά ταξίδια και παρά το καθεστώς κυρώσεων, η πόλη είχε μεγάλη αύξηση στις τιμές των ξενοδοχείων της που προκλήθηκε κυρίως από την συναλλαγματική ισοτιμία.

Η Φρανκφούρτη βρίσκεται τώρα στην πιο δραστήρια σεζόν όσον αφορά τη διοργάνωση συνεδρίων και εκθέσεων, με το 2015 να καταγράφει την επιστροφή των μεγάλων διοργανώσεων που πραγματοποιούνται κάθε διετία. Η ζήτηση, η οποία υπερβαίνει την προσφορά στη διάρκεια αυτών των διοργανώσεων, πιέζει τις τιμές προς τα επάνω.

Στο Παρίσι η διαθεσιμότητα των δωματίων αυξάνεται με την είσοδο νέων στην αγορά ενώ η ελαφρώς πιο ασθενής συνεδριακή σεζόν συντέλεσε στη μετριοπαθή μείωση του ADR.

Στο Δουβλίνο παρατηρείται συμπύκνωση της αγοράς, ακόμα και με τις πολυάριθμες ανακαινίσεις που ξεκίνησαν μετά την επαναφορά της οικονομίας.

Η Μαδρίτη βιώνει την ανάκαμψη της οικονομίας της με τα πολυτελή ξενοδοχεία της να καταγράφουν μεγαλύτερη ζήτηση από τις τοπικές επιχειρήσεις.

Το Βερολίνο συνεχίζει να καταγράφει ελλείψεις στην προσφορά δωματίων, οι οποίες συνδυάζονται με την υψηλή ζήτηση από μια καλή συνεδριακή σεζόν, καθώς περισσότερες διοργανώσεις μεγάλης κλίμακας μεταφέρονται εδώ από ακριβότερες πόλεις της Γερμανίας.

Η Γενεύη καταγράφει μετριοπαθείς απώλειες ADR που προκαλούνται από την κατεύθυνση των εταιρικών πελατών προς ξενοδοχεία χαμηλότερης κλάσης.

διαβάστε ακόμα

MSC Cruises: Πρεμιέρα με κρουαζιέρες από τον Πειραιά για την πρώτη χειμερινή σεζόν στην Ελλάδα
Οι νέες δράσεις για τον ελληνικό τουρισμό μέσα από τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό
Airbnb: Χωρίς αποτέλεσμα η "καταστολή" των βραχυχρόνιων μισθώσεων (και) στη Βαρκελώνη
Γνώμη | Η κλιματική κρίση και οι αρνητές της...
FTI: Πωλήθηκε το Labranda Marine Aquapark στην Κω
Έρευνα: Οι ταξιδιώτες θέλουν βιομετρικά στοιχεία και μεγαλύτερη ασφάλεια στα ταξίδια
Ryanair: Nέα εποχική σύνδεση Βρυξέλλες – Νέα Αγχίαλος το 2025
Τι ξεχνούν οι επιβάτες στα ταξί στην Ελλάδα και στην Ευρώπη | Πολλά κινητά τηλέφωνα και μία σόμπα....
Η Ρόδος υποστηρίζει την ίδρυση Εθνικού Φορέα Συνεδριακού Τουρισμού
Η κλιματική κρίση «θάνατος» για τις μεγαλουπόλεις