Παγκόσμιος τουρισμός | Google και Deloitte: Ποιες θα είναι οι μεγάλες δυνάμεις το 2040- οι τάσεις και οι προορισμοί

18-06-24 | ΜΕΛΕΤΕΣ / ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Το 2023, η Γαλλία υποδέχτηκε τους περισσότερους ξένους τουρίστες στον κόσμο, με την Ισπανία να έρχεται δεύτερη. Οι Ηνωμένες Πολιτείες, ωστόσο, δεν έχουν ανακτήσει ακόμη τον αριθμό των επισκεπτών τους πριν από την πανδημία και υστερούν.

Παρά το γεγονός ότι η Γαλλία είναι ο κορυφαίος προορισμός για ξένους τουρίστες, κατέχει την τέταρτη θέση στα έσοδα από τον τουρισμό. Οι Ηνωμένες Πολιτείες προηγούνται στα τουριστικά έσοδα με 176 δισεκατομμύρια δολάρια το 2023. Ακολουθούν η Ισπανία με 92 δισεκατομμύρια δολάρια και το Ηνωμένο Βασίλειο με 74 δισεκατομμύρια δολάρια.

Travel Dynamics in the World μέχρι το 2040

Η μελέτη εξετάζει την εξέλιξη της ταξιδιωτικής βιομηχανίας από το 1990 και εντεύθεν, καταθέτοντας τις εκτιμήσεις μέχρι το 2040. Στόχος της είναι να παράσχει λεπτομερή κατανόηση των προφίλ ταξιδιωτών και των ομάδων προορισμών για να βοηθήσει τους τουριστικούς φορείς να προσαρμοστούν στις μελλοντικές τάσεις.

Η έκθεση χρησιμοποιεί επίσης μοντέλα πρόβλεψης για να εκτιμήσει ότι ο αριθμός των ταξιδιών παγκοσμίως θα φτάσει το 2040 τα 2,4 δισεκατομμύρια, 936 εκατομμύρια περισσότερα από τα 1,464 δισεκατομμύρια που καταγράφηκαν το 2019, ένα έτος πριν από την πανδημία COVID-19.

Η ανάλυση προβλέπει ότι η αύξηση των ταξιδιών θα προέλθει από την αυξανόμενη μεσαία τάξη παγκοσμίως. Οι ταξιδιώτες από την Ευρώπη και την Ασία-Ειρηνικό αναμένεται να αποτελούν περισσότερο από το 70% του συνολικού όγκου ταξιδιών. Οι κορυφαίες χώρες εξερχόμενου τουρισμού θα παραμείνουν οι ίδιες με το 2019 (Κίνα, ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο και Γερμανία) με την προσθήκη της Ινδίας.

Όσον αφορά τις αφίξεις, η Ευρώπη και η Ασία-Ειρηνικός θα αντιπροσωπεύουν το 47% και το 27%, αντίστοιχα, με 1.120 και 640 εκατομμύρια ταξιδιώτες, αντίστοιχα. Μέχρι το 2040, οι πέντε πρώτες χώρες στις αφίξεις ταξιδιωτών θα είναι η Ισπανία, η Γαλλία, οι ΗΠΑ, η Κίνα και το Μεξικό, που θα συγκεντρώνουν το 20% των συνολικών αφίξεων παγκοσμίως.

Επιπλέον, η μελέτη της Deloitte και της Google δείχνει ότι το 45% των συνολικών ταξιδιωτών παγκοσμίως θα επισκεφθεί τέσσερις βασικούς προορισμούς: τη Μεσόγειο (480 εκατομμύρια), τη Νοτιοανατολική Ασία (255 εκατομμύρια), τη Νέα Μέση Ανατολή (175 εκατομμύρια) και την Καραϊβική (145). εκατομμύριο).

Όπως υπογραμμίζεται, η ευελιξία, η υπερ-εξατομίκευση και η αναδιαμόρφωση του κλάδου θα καθορίσουν τα επιχειρηματικά μοντέλα τα επόμενα χρόνια.

Τεχνολογίες όπως η τεχνητή νοημοσύνη προσφέρουν στις εταιρείες την ευκαιρία να καθορίσουν καλύτερα τις μελλοντικές τους στρατηγικές. Τέτοιες λύσεις μπορούν να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα και την παραγωγικότητα και να συμβάλουν στην πιο βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη παρέχοντας σχετικά δεδομένα για εταιρείες και χρήστες.

Παράγοντες που θα διαμορφώσουν το μέλλον των ταξιδιών μέχρι το 2040

διαβάστε ακόμα

Κοινωνικός τουρισμός | Οριστικά αποτελέσματα για τα voucher της ΔΥΠΑ
"Δεν υπάρχει υπερτουρισμός στη Σαντορίνη αλλά χρειαζόμαστε όρια"
Άνοιξε σήμερα 29 Ιουνίου τις πόρτες του το 5άστερο King Jason Zante
Ιόνιος Εταιρεία Πολιτισμού και Τουρισμού | Πολιτιστική θαλάσσια περιήγηση στην Κέρκυρα
H Όλγα Κεφαλογιάννη για το σ/ν: Πολιτικές και δράσεις για τον ελληνικό τουρισμό των επόμενων δεκαετιών
Αναπτυξιακή Τράπεζα: To ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ ανοίγει τις πόρτες των τραπεζών για τις μικρομεσαίες
ΟΔΑΠ: Πρόσκληση για την παραγωγή ντοκιμαντέρ με θέμα τον πολιτιστικό τουρισμό
Νέο κατασκοπευτικό λογισμικό απειλεί 3,9 δισ. ανθρώπους παγκοσμίως
Ρόδος | Διακοπές τον Σεπτέμβριο για τους Τούρκους που είχαν πρόβλημα στην έκδοση βίζας
Μόνο μία τελευταία διαθέσιμη θέση για φέτος για την προβολή στο τουριστικό κοινό