Το ισχυρό δολάριο φέρνει κύμα επενδύσεων στην Ευρώπη από τις διεθνείς αλυσίδες

12-03-15 | ΑΠΟΨΗ

Η υπερτίμηση του δολαρίου έναντι του ευρώ κατά 30% τους τελευταίους 10 μήνες είναι βέβαιο ότι θα αυξήσει θεαματικά τα ταξίδια των Αμερικανών στην Ευρώπη φέτος, αλλά και την επόμενη διετία, καθώς τα μέτρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας εκτιμάται ότι θα κρατήσουν χαμηλά την ισοτιμία του ευρώ τουλάχιστον μέχρι τα μέσα του 2017.

Αυτός είναι ο λόγος που οι αμερικανικές ξενοδοχειακές αλυσίδες εντείνουν τον προγραμματισμό τους για νέα ξενοδοχεία στην Ευρώπη.

Ήδη η Starwood ανακοίνωσε ότι θα προσθέσει 40 ξενοδοχεία στη γηραιά ήπειρο μέχρι το 2020, αγοράζοντας, μάλιστα, 7 ξενοδοχεία στην Ισπανία. 

H Marriott σχεδιάζει να διπλασιάσει τον αριθμό ξενοδοχειακών δωματίων, που έχει στην Ευρώπη, μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, επιδιώκοντας να φτάσει τα 150.000 δωμάτια από 74.000 που διαθέτει σήμερα. Τα νέα ξενοδοχεία θα αφορούν κυρίως τις μάρκες Moxy και Courtyard.

Η Ηilton άνοιξε πέρυσι 34 νέα ξενοδοχεία στην Ευρώπη με 7.700 δωμάτια, διαθέτοντας πλέον στη γηραιά ήπειρο 30.000 δωμάτια. 

Η Intercontinental έχει επίσης ανάλογα σχέδια επέκτασης.

Ενδεικτικό της τάσης για αύξηση των ταξιδιών Αμερικανών στην Ευρώπη είναι τα τελευταία στοιχεία της Hotels.com, που δείχνουν άνοδο 31% στις αναζητήσεις για ταξίδια στο Παρίσι και 41% προς τη Ρώμη.

Η ένταξη ενός ξενοδοχείου στην ομπρέλα μιας διεθνούς ξενοδοχειακής φίρμας προσφέρει ασφάλεια στον ταξιδιώτη ότι θα βρει συγκεκριμένο επίπεδο υπηρεσιών, ενώ το παγκόσμιο δίκτυο κρατήσεων των αλυσίδων εγγυάται άνοδο των κρατήσεων.

Η Ελλάδα, αν και αποτελεί το "όνειρο" των Αμερικανών ταξιδιωτών, όπως έδειξε έρευνα της TripAdvisor (που παρουσιάζει το tornosnews ), απουσιάζει από το σχεδιασμό των αμερικανικών αλυσίδων για νέα ξενοδοχεία. Η αβεβαιότητα για το μέλλον της, όσο δεν εμπεδώνεται η αίσθηση σταθερότητας, θα αποτελεί μόνιμη τροχοπέδη για κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια. Δυστυχώς...

 

 

 

διαβάστε ακόμα

O ΕΟΤ στηρίζει καλοκαιρινές γαστρονομικές δράσεις σε Πήλιο, Λουτρά Σμοκόβου και Αλεξανδρούπολη
Υπερ- τουρισμός στη Μαγιόρκα | Περιορίζεται η συμμετοχή σε εκθέσεις- εισηγήσεις για τουριστική "απο-ανάπτυξη"
4ωρη στάση εργασίας στο Βυζαντινό & Χριστιανικό Μουσείο Αθηνών
Μουσείο Ακρόπολης: Απόδοση στο ελληνικό και διεθνές κοινό του "Μουσείου κάτω από το Μουσείο"
ΠΑΣΟΚ | Ερώτηση στη Βουλή για την επέκταση του επιδόματος ανεργίας για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους
Στο 90% η ολοκλήρωση των ηλεκτρονικών δημοπρασιών των παραλιών σε όλη τη χώρα
Όμιλος Lufthansa | Προσαύξηση έως 72 ευρώ στο περιβαλλοντικό τέλος
Ξεκινούν οι πτήσεις της πρώτης εταιρίας στην Ελλάδα για μεταφορές στα νησιά με ελικόπτερο
Airbnb | +18% οι κρατήσεις για Ελλάδα το 4μηνο Ιουλίου - Οκτωβρίου
Διαγωνισμός για εκμίσθωση ακινήτου με σκοπό την τουριστική χρήση του στη Θάσο