Πάνω από 500 εκατ. ευρώ το τίμημα για τον Αστέρα- 1 δισ.δολ. η συνολική επένδυση της Jermyn

04-06-14 | ΠΡΟΣΩΠΑ

 

Θα υπερβεί τα 500 εκατ. ευρώ το τίμημα για την εξαγορά της "Αστήρ Παλάς Βουλιαγμένης ΑΞΕ", ενώ συνολικά ο νέος ιδιοκτήτης, η Jermyn Street Real Estate Fund IV LP, η οποία ελέγχεται κατά πλειοψηφία από αραβικά κεφάλαια, εκτιμάται ότι θα επενδύσει στο συγκρότημα της Βουλιαγμένης πάνω από 1 δισ.δολάρια.

Αυτό ανέφερε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της Αστήρ κ.Πολυχρόνης Γριβέας σε ενημερωτική συνάντηση που είχε με τουριστικούς συντάκτες για τις εξελίξεις στον Αστέρα. Ο κ.Γριβέας εκτιμά ότι μέσα στο φθινόπωρο θα έχει ολοκληρωθεί η μεταβίβαση της εταιρίας στον επενδυτή, αφού προηγουμένως εγκριθεί το ΕΣΧΑΔΑ και εκδοθεί το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα.

Ο Αστέρας Βουλιαγμένης κινείται φέτος με αυξητικούς ρυθμούς ανάπτυξης της τάξης του 10% και υπολογίζεται ότι θα καταγράψει 5.000 περισσότερες διανυκτερεύσεις από πέρυσι.  Οπως είπε ο κ.Γριβέας, πολύ καλά πηγαίνουν οι κρατήσεις Αμερικανών, Ρώσων και Αράβων, ενώ πελατεία στο συγκρότημα δίνουν και οι κρουαζιέρες, αφού επιβάτες επιλέγουν τον Αστέρα πριν ή μετά την κρουαζιέρα τους. Η ελληνική πελατεία παρουσιάζει ελαφρά μείωση. Επίσης, η πλαζ και η μαρίνα εισφέρουν πλέον σημαντικά έσοδα στην εταιρία του Αστέρα.

Οι αναδιαρθρώσεις σε δάνεια και λειτουργικές δαπάνες, τέλος, έχουν αποφέρει όφελος της τάξης των 500.000 ευρώ στον Αστέρα.

 

διαβάστε ακόμα

"Πράσινο φως" από την Κομισιόν για την εξαγορά της ITA Airways από τη Lufthansa
Independent: Ένα Ελληνικό ξενοδοχείο στα καλύτερα του κόσμου για τους λάτρεις του τένις
Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου | Δημοτικό Θέατρο Πειραιά – Νίκος Διαμαντής | Τριήμερα πλατφόρμα δράσεων: What We Owe Democracy / Τι οφείλουμε στη Δημοκρατία
Τα 3 ιδιαίτερα concept προβολής εκθετών που ετοιμάζει το 100% Hotel Show
Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου | Η Philharmonic Brass έρχεται στο Ηρώδειο στις 10 Ιουλίου!
Σε κανονικότητα τα ταξίδια των Jet2holidays, Tui, easyJet στην Κω – Το «ευχαριστώ» του δημάρχου
HOTREC | Επιτακτική η ανάγκη για δίκαιους ψηφιακούς κανόνες - Έρευνα για τα κανάλια διάθεσης δωματίων ξενοδοχείων στην Ευρώπη
Το Άμστερνταμ θέλει να απαγορεύσει όλα τα κρουαζιερόπλοια στο κέντρο της πόλης μέχρι το 2035
Ε.Ξ. Χανίων | Συλλυπητήρια ανακοίνωση για τον Γιάννη Σμπώκο
Ryanair: 48ωρη προσφορά για μειωμένη τιμή πτήσων τον Ιούλιο και τον Αύγουστο