Το φιλότιμο, η φιλοξενία και τα Grace Hotels, που γίνονται 4 στην Ελλάδα

10-07-14 | ΠΡΟΣΩΠΑ

Η κρίση στην Ελλάδα είναι κυρίως κοινωνική γιατί, ως έθνος, έχουμε ξεχάσει τη βάση του Ελληνισμού, το φιλότιμο, είχε πει σε ομιλία του στο Greek America Foundation το 2012 ο κ.Γιώργος Λογοθέτης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Libra Group, ενός ομίλου με παγκόσμια παρουσία στα ναυτιλικά, στα ακίνητα, στην ενέργεια και τα τελευταία χρόνια και στη φιλοξενία, με τα πολυτελή Grace Hotels. 

Σύμφωνα με τον ορισμό που έδωσε, το φιλότιμο είναι το καθήκον, η αφοσίωση, η ακεραιότητα, η τιμή, η αγάπη, η εμπιστοσύνη, η πίστη, και ίσως το πιο σημαντικό απ' όλα, η υπερηφάνεια της αξιοπρέπειας. Το καθήκον του ισχυρού να βοηθήσει τον αδύναμο. Η πίστη στις αξίες και τις αρχές μας. Το να θερίζουμε αυτό που σπέρνουμε. Να ακολουθούμε το δρόμο της ηθικής και να μην ασχολούμαστε με μικρότητες. Να επιδεικνύουμε ευγένεια και καλοσύνη μέσα από μικρές αλλά σημαντικές χειρονομίες, ακόμη και όταν αντιμετωπίζουμε δύσκολες και αντίξοες καταστάσεις. Είναι η φυσική έκφραση ανθρωπισμού, φιλίας, αλληλεγγύης και κατανόησης. Είναι κάτι το γνήσιο που δεν μπορεί να παραχαραχθεί.

Ο κ.Λογοθέτης κάλεσε τότε τους Έλληνες της διασποράς να αναγνωρίσουν την ύπαρξη της κοινωνικής κρίσης και να δείξουν το φιλότιμό τους. Να προσπαθήσουν να βοηθήσουν με το κύριο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας, την απουσία ελπίδας και την έλλειψη ευκαιριών και αυτοπεποίθησης, για να σπάσει ο τοίχος της απελπισίας και της απόγνωσης. 

Το φιλότιμο, κατέληγε η ομιλία του κ.Λογοθέτη, πρέπει να είναι το κατευθυντήριο στοιχείο στις συναλλαγές μας. Η εντιμότητα μπορεί να αφοπλίσει και να ενώσει ανθρώπους. Ακόμη και σε δύσκολες περιστάσεις πρέπει πάντα να αντιμετωπίζουμε τους συνανθρώπους μας με σεβασμό και φιλικότητα. Επίσης πρέπει να φροντίζουμε τους ανθρώπους μας – να τους προσφέρουμε ευκαιρίες, να τους εμπιστευόμαστε, να τους καθοδηγούμε και να μη φοβόμαστε αν αποτύχουν. Να αρνηθούμε να εκμεταλλευτούμε τη δυστυχία τους, ακόμη και αν θυσιάσουμε κάποιο επιχειρηματικό όφελος. Το οικονομικό όφελος είναι ασήμαντο μπροστά στην διατήρηση της αυτοεκτίμησης και του αυτοσεβασμού.

Ακούστε αυτήν την συγκλονιστική ομιλία στο βίντεο στο τέλος του κειμένου.

13 Grace Hotels το 2017, τα 4 στην Ελλάδα

Θυμηθήκαμε την ομιλία του κ.Λογοθέτη, που δίνει πολύ χαρακτηριστικά το στίγμα της φιλοσοφίας ζωής και της αγάπης του για την Ελλάδα και τον ελληνισμό, καθώς σήμερα (10 Ιουλίου) στελέχη της Grace Hotels συζήτησαν με τους τουριστικούς συντάκτες τα σχέδια της πολυεθνικής πλέον αλυσίδας ξενοδοχείων.

Η ελληνικού ενδιαφέροντος είδηση από τη συζήτηση είναι ότι τα Crace στην Ελλάδα θα γίνουν 4 το 2017, με την προσθήκη σε αυτά της Σαντορίνης και της Μυκόνου, των μονάδων της στην Καλαμάτα και την Κέα.

Το ξενοδοχείο της Καλαμάτας θα αναπτυχθεί σε ιδιόκτητη έκταση περίπου 300 στρεμμάτων και θα διαθέτει 125 πολυτελή δωμάτια και σουίτες. Επίσης, θα κατασκευασθούν 40 βίλες προς πώληση. Το ύψος της επένδυσης εκτιμάται στα 80 εκατ. ευρώ. 

Στην Κέα το ξενοδοχείο θα διαθέτει 32 δωμάτια και σουίτες, 2 εστιατόρια και σπα. Παράλληλα, θα δημιουργηθούν 17 τουριστικές βίλες προς πώληση. 

Η Grace Hotels ξεκίνησε το 2007 από την Ελλάδα με τα ξενοδοχεία της Σαντορίνης και της Μυκόνου. Σταδιακά επεκτάθηκε σε διάφορες περιοχές του πλανήτη, έχοντας σήμερα και τα Grace Beijing (Κίνα),The Vanderbilt Grace (ΗΠΑ), The Mayflower Grace (Κονέκτικατ), Grace Panama και το Grace Cafayate (Αργεντινή).

Το 2015 θα λειτουργήσει το Grace Marrakech στο Μαρόκο, καθώς επίσης το The White Barn Grace (Μέιν) στις ΗΠΑ και το Grace St. Moritz στην Ελβετία.

Τον περασμένο Νοέμβριο, μετά το άνοιγμα του Grace Cafayate στη βορειοδυτική Αργεντινή, η Grace έκανε συμφωνία με το brand «La Dolfina» και ανακοίνωσε τη δημιουργία του «La Dolfina Grace», το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2016 και θα περιλαμβάνει ξενοδοχείο και βίλες στα περίχωρα του Μπουένος Αϊρες.

Να υπενθυμίσουμε ότι πριν από λίγους μήνες η Libra εισήλθε στο μετοχικό κεφάλαιο της COCO-MAT με 50% (μαζί με fund της οικογένειας Γουλανδρή).

Οι επισκέπτες στα ξενοδοχεία της Μυκόνου και Σαντορίνης  προέρχονται από την Αγγλία, Αμερική, Γαλλία, Γερμανία, Μέση Ανατολή, ενώ αισθητή είναι πλέον και η παρουσία Κινέζων.

 

διαβάστε ακόμα

"Πράσινο φως" από την Κομισιόν για την εξαγορά της ITA Airways από τη Lufthansa
Independent: Ένα Ελληνικό ξενοδοχείο στα καλύτερα του κόσμου για τους λάτρεις του τένις
Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου | Δημοτικό Θέατρο Πειραιά – Νίκος Διαμαντής | Τριήμερα πλατφόρμα δράσεων: What We Owe Democracy / Τι οφείλουμε στη Δημοκρατία
Τα 3 ιδιαίτερα concept προβολής εκθετών που ετοιμάζει το 100% Hotel Show
Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου | Η Philharmonic Brass έρχεται στο Ηρώδειο στις 10 Ιουλίου!
Σε κανονικότητα τα ταξίδια των Jet2holidays, Tui, easyJet στην Κω – Το «ευχαριστώ» του δημάρχου
HOTREC | Επιτακτική η ανάγκη για δίκαιους ψηφιακούς κανόνες - Έρευνα για τα κανάλια διάθεσης δωματίων ξενοδοχείων στην Ευρώπη
Το Άμστερνταμ θέλει να απαγορεύσει όλα τα κρουαζιερόπλοια στο κέντρο της πόλης μέχρι το 2035
Ε.Ξ. Χανίων | Συλλυπητήρια ανακοίνωση για τον Γιάννη Σμπώκο
Ryanair: 48ωρη προσφορά για μειωμένη τιμή πτήσων τον Ιούλιο και τον Αύγουστο