H οδική γέφυρα Κήποι – Ύψαλα θα ανοίξει νέα εποχή για τα ταξίδια μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας

01-10-23 | ΠΡΟΣΩΠΑ

Σημαντικό βήμα για τη βελτίωση των σχέσεων Ελλάδας -Τουρκίας στον τουρισμό θα αποτελέσει η δεύτερη διασυνοριακή οδική γέφυρα Κήποι – Ύψαλα, η κατασκευή της οποίας αναμένεται να ξεκινήσει εντός του 2024, όπως είπε ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία της Ελλάδας, Κώστας Φραγκογιάννης, σε συνέντευξή του στα Παραπολιτικά.

Παράλληλα, όπως τόνισε ο κ.Φραγκογιάννης, και ο εκσυγχρονισμός της κτιριακής εγκατάστασης του συνοριακού σταθμού στους Κήπους θα συμβάλει στη συνολική αναβάθμιση της περιοχής.

Οι δηλώσεις αυτές σχολιάστηκαν με ιδιαίτερα θετικό τρόπο από μέσα ενημέρωσης της Τουρκίας, που κάνουν λόγο για μια νέα εποχή στα ταξίδια και το εμπόριο μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, κυρίως μέσω της νέας γέφυρας.

Ο κ.Φραγκογιάννης αναφέρθηκε στην Θετική Ατζέντα, που αναπτύσσεται γύρω από 29 και πλέον θεματικές οικονομικού και εμπορικού ενδιαφέροντος, στους τομείς των μεταφορών, του περιβάλλοντος, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, του τουρισμού. Στα τρία πλέον χρόνια ζωής της Θετικής Ατζέντας, τόνισε, έχουν γίνει σημαντικά βήματα για τη βελτίωση της διασυνδεσιμότητας, για τη διευκόλυνση των εμπορικών συναλλαγών, για την αύξηση των τουριστικών ροών εκατέρωθεν καθώς και για την ενίσχυση της συνεργασίας σε θέματα πολιτικής προστασίας.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την αισιοδοξία του για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις εφεξής, υπογραμμίζοντας ότι με τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας και συνομιλητή του για τη Θετική Ατζέντα Burak Akcapar είχε μια θερμή και πολύ ουσιαστική συνάντηση στη Νέα Υόρκη, την περασμένη εβδομάδα, στο περιθώριο της συνάντησης Μητσοτάκη- Ερντογάν. 

"Κοινός μας στόχος είναι, στην προσεχή συνεδρίαση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας στις 7 Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, να υπογραφούν, στο ανώτατο επίπεδο, Μνημόνια και Συμφωνίες συνεργασίας επί συγκεκριμένων δράσεων", είπε, προσθέτοντας ότι οι δύο πλευρές θα συνεργαστούν και στους τομείς της κλιματικής κρίσης και της παράτυπης μετανάστευσης, "ώστε να μειωθούν στο ελάχιστο οι μεταναστευτικές ροές".

διαβάστε ακόμα

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας | Χρηματοδότηση σε 234 επενδυτικά σχέδια ΜμΕ
Η Ελλάδα προβάλλεται ως προορισμός τουρισμού περιπέτειας στη βρετανική αγορά
Πρόγραμμα ‘‘FutureShapers Greece’’ | Εκπαίδευση 1.000 επιχειρηματιών και επαγγελματιών στη βιώσιμη ανάπτυξη
Ε.Ξ.Μαγνησίας - ΕΟΤ | Ομάδα εργασίας για την προώθηση των πτήσεων και την τουριστική προβολή της Μαγνησίας
Ελληνικό: Αρχαία σε κατάχωση - αποκαλύφθηκαν κατά την ανέγερση 3 πενταώροφων κτηρίων κατοικιών
Ζήτηση ακινήτων στη Λάρνακα από Λιβανέζους επενδυτές
Marketing Greece | Συμβουλευτικές υπηρεσίες στον Οργανισμό Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων
Μειώνεται ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
Στις 29 Οκτωβρίου ξεκινούν οι Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης Τουρισμού
Πρόγραμμα κατάρτισης για την επανειδίκευση  και αναβάθμιση δεξιοτήτων στον τουρισμό