TUI: Η Ελλάδα στους κορυφαίους προορισμούς για το 2024 - Τα δωμάτια με θέα στη θάλασσα «γεμίζουν» πρώτα

19-01-24 | ΠΡΟΣΩΠΑ

H Ελλάδα είναι ανάμεσα στους δημοφιλέστερους προορισμούς των πελατών της TUI και για το 2024, με τη ζήτηση να κορυφώνεται και για τη Μαγιόρκα, την Τουρκία, τις ΗΠΑ, την Ταϊλάνδη και τις Μαλδίβες.

Αυτό επισήμανε ο CEO της TUI Γερμανίας, Stefan Baumert, σε δηλώσεις του στη Γερμανική εφημερίδα Capital, επισημαίνοντας ότι οι τιμές διακοπών φέτος αναμένεται να επιστρέψουν σε κανονικά επίπεδα, δεν θα πέσουν όμως στα επίπεδα του 2019.

Ο κ. Baumert ανέφερε ότι υπήρξε μια πολύ καλή εκκίνηση πωλήσεων για το 2024 με σημάδια για περαιτέρω βελτίωσή τους στην πορεία, με βοηθητικούς παράγοντες το πλήρες άνοιγμα της Ταϊλάνδης και τα υψηλά επίπεδα κρατήσεων σε παραδοσιακούς προορισμούς. Για παράδειγμα, για τη Μαγιόρκα σημειώνεται ιστορικό ρεκόρ προκρατήσεων, είπε.

Η εξοικονόμηση που προσφέρουν οι προκρατήσεις φτάνει το 40% της τιμής διακοπών, ωστόσο, παρά τον υψηλό πληθωρισμό, οι τιμές αναμένεται να επιστρέψουν σε κανονικά επίπεδα, με αυξήσεις μικρότερες του πληθωρισμού, τόνισε.

Οι αυξήσεις τιμών, όπως είπε, δεν οφείλονται αποκλειστικά στον πληθωρισμό, αλλά στην στροφή των προτιμήσεων των ταξιδιωτών σε πιο σοφιστικέ προϊόντα, καθώς πλέον οι σουίτες ή τα δωμάτια με θέα στη θάλασσα είναι τα πρώτα τα οποία «γεμίζουν».

 

διαβάστε ακόμα

Ανάθεση παράλληλης άσκησης καθηκόντων δύο Προϊσταμένων Υπηρεσιών ΕΟΤ Εξωτερικού
Nέος Κανονισμός Πρασίνου στο Δήμο Αθηναίων
Όλγα Κεφαλογιάννη στις ενώσεις του ΣΕΤΕ: Ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο για τον ελληνικό τουρισμό
Καλλιόπη Βέττα: Υπόσχεση για αλλαγή των διατάξεων ως προς τον ορισμό και τα δικαιώματα των ξεναγών
Forwardkeys | Το EuroPride 2024 στη Θεσσαλονίκη αύξησε τις διεθνείς αφίξεις
FedHATTA: Η αλλαγή χώρου στάθμευσης των τουριστικών λεωφορείων θα τινάξει στον αέρα την εξυπηρέτηση των τουριστών της Αθήνας
Δικαστήριο Μονάχου: Αποζημίωση 1.800 ευρώ σε τουρίστρια για παραπλανητική περιγραφή ξενοδοχείου
Στο μέλλον θα πρέπει να ασφαλίζονται και οι μεμονωμένες κρατήσεις στους τουρ οπερέιτορ
SPIEGEL Online | Τι θα συμβεί εάν η Χεζμπολάχ επιτεθεί στην Κύπρο;
Sky Express: 10 νέες συνδέσεις από Ηράκλειο, Ρόδο και Κω το καλοκαίρι του 2024