5.000 ξενοδοχεία υιοθέτησαν τα πρότυπα αειφορίας του WTTC

08-08-24 | ΠΡΟΣΩΠΑ

Ξεπέρασαν τα 5.000 ξενοδοχεία, σε 80 χώρες, που υιοθέτησαν τα πρότυπα αειφορίας του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC), όπως ανακοίνωσε το Συμβούλιο.

Σημειώνεται ότι το WTTC ανέπτυξε την πρωτοβουλία Hotel Sustainability Basics σε συνεργασία με την Biosphere, που έχει διαμορφώσει διεθνή πρότυπα αειφορίας για τα ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο.

Ξενοδοχεία, ξενώνες και τουριστικές κατοικίες καλούνται να υιοθετήσουν μια σειρά από 12 κριτήρια που περιλαμβάνει η προαναφερόμενη πρωτοβουλία, τα οποία δίνουν έμφαση κυρίως σε τρεις βασικούς άξονες:

Τώρα, νέες συνεργασίες έχουν συμφωνηθεί σε χώρες της Ασίας, μεταξύ των οποίων η Ιαπωνία, οι Φιλιππίνες και η Ινδία. Ειδικότερα:

Το Basics είναι πλέον διαθέσιμο και σε πολλές γλώσσες, προσφέροντας ολοκληρωμένους οδηγούς στα Αγγλικά, Γαλλικά, Ισπανικά και Ιαπωνικά. Ανεξάρτητες εταιρείες διαχείρισης ξενοδοχείων και πάροχοι καταλυμάτων έχουν κάνει επίσης τα πρώτα τους βήματα στη βιωσιμότητα, τηρώντας τα βασικά κριτήρια.

Η Aleph Hospitality, η μεγαλύτερη ανεξάρτητη εταιρεία διαχείρισης ξενοδοχείων στη Μέση Ανατολή και την Αφρική και το Sanctuary Retreats by Abercrombie & Kent εισέρχονται στο δεύτερο έτος εφαρμογής του Basics..

Το Hotel Sustainability Basics έχει επίσης λάβει έγκριση από προορισμούς, όπως η Καραϊβική, ο Μαυρίκιος, η Κολομβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Αζερμπαϊτζάν, το Μεξικό και ο Ισημερινός.

Η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος του WTTC, Julia Simpson, δήλωσε: «Τα βασικά πρότυπα για τη βιωσιμότητα των ξενοδοχείων του WTTC είναι μια ισχυρή απόδειξη της συλλογικής μας προσπάθειας για την προώθηση βιώσιμων πρακτικών στον κλάδο της φιλοξενίας. Η υπέρβαση των 5.000 επαληθευμένων ακινήτων είναι κάτι περισσότερο από ένα ορόσημο. καταδεικνύει την ετοιμότητα του κλάδου των ταξιδιών και του τουρισμού να αγκαλιάσει τη βιωσιμότητα παγκοσμίως. Αυτή η πρωτοβουλία ενώνει ξενοδοχεία, συνεργάτες στην τουριστική βιομηχανία και πρότυπα βιωσιμότητας για να δημιουργήσει ένα ανθεκτικό, υπεύθυνο και φιλικό προς τον πλανήτη μέλλον».

διαβάστε ακόμα

AAA Travel: Η Αθήνα στους 10 κορυφαίους προορισμούς διακοπών των Αμερικανών αυτό το φθινόπωρο
31η Ανάβαση Ανατολής στην Αγιά Λάρισας
Εντυπωσιακό γυάλινο γλυπτό μήκους 21 μέτρων στο αίθριο του King George
CLIA: "Καλούμε την Ελληνική κυβέρνηση να εφαρμόσει το νέο τέλος στην κρουαζιέρα από το 2026"
Βαλεαρίδες: Ο τουρισμός προκαλεί ελλείψεις λεωφορείων για σχολικές εκδρομές
Vakantie Discounter: Η Ελλάδα τρίτη επιλογή των Ολλανδών στις κρατήσεις last minute
Νέα συνεργασία της Gulf Air με τη SKY express - Πτήσεις μεταξύ Ελλάδας, Ευρώπης και Μπαχρέιν
Ο Έλληνας Επίτροπος Μεταφορών και Τουρισμού στη νέα Κομισιόν
Amex Trendex: Σε ταξίδια και βιωματικές εμπειρίες στρέφονται οι καταναλωτές για την εορταστική περίοδο του 2024
Lamda Development | Πώληση οικοπέδων στο Ελληνικό στον εφοπλιστή Γ. Προκοπίου - deal 120 εκατ. ευρώ