Τα ακριβά αεροπορικά τέλη αποδυναμώνουν τη Γερμανία ως προορισμό

16-10-24 | ΠΡΟΣΩΠΑ

H δραματική αύξηση των αεροπορικών τελών στη Γερμανία οδηγούν σε περιορισμό ή σε ακυρώσεις πολλών πτήσεων από αεροπορικές εταιρείας σε αεροδρόμια της χώρας. Πλέον, αυτή η απώλεια πτήσεων απειλεί ευθέως την ανταγωνιστικότητα της τουριστικής βιομηχανίας της Γερμανίας. 

Ο  πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Ένωσης Γερμανικής Τουριστικής Βιομηχανίας (BTW), Sören Hartmann, έσπευσε να χτυπήσει τον κώδωνα του κινδύνου και να ζητήσει από την κυβέρνηση και γενικότερα από το πολιτικό σύστημα της χώρας να μειώσει, το γρηγορότερο δυνατό τα τέλη, ώστε η εναέρια κυκλοφορία στη Γερμανία να επανέλθει σε ανταγωνιστικό επίπεδο.

Μαζί με την πρόσφατη αύξηση των τελών αεροπορικής ασφάλειας και των τελών ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας, τα κρατικά τέλη στη Γερμανία έχουν σχεδόν διπλασιαστεί από το 2020, είπε. Για μια πτήση μεσαίων αποστάσεων εντός Ευρώπης, οι φόροι και οι δασμοί ανέρχονται πλέον σε περίπου 30 ευρώ ανά επιβάτη. «Αυτός ο παράγοντας παίζει καθοριστικό ρόλο στα οικονομικά αποτελέσματα των αεροπορικών εταιρειών», τόνισε ο Sören Hartmann.

 Υπενθυμίζεται ότι ήδη αεροπορικές εταιρείες, όπως Ryanair, η Eurowings, η Condor και άλλες, έχουν ανακοινώσει μεγάλες μειώσεις πτήσεων από γερμανικά αεροδρόμια, λόγω ακριβώς των πανάκριβων κρατικών τελών.

Ο Sören Hartmann τόνισε ότι άλλες χώρες γίνονται πιο ελκυστικές για εταιρείες και επισκέπτες και η Γερμανία χάνει ανταγωνιστικότητα. Υπογράμμισε επίσης ότι η απώλεια των συνδέσεων πτήσεων επηρεάζει ολόκληρη την αλυσίδα αξίας - από τους tour operators μέχρι τα ξενοδοχεία έως τους παρόχους αναψυχής. Η εναέρια κυκλοφορία δεν θα μειωθεί, αλλά απλώς θα μετεγκατασταθεί στο εξωτερικό. Αυτό θα αποδυναμώσει έντονα τη Γερμανία ως τουριστικό προορισμό.

Όλοι οι πολιτικοί που αντιμετωπίζουν πραγματικά τον τουρισμό ως οικονομικό παράγοντα θα πρέπει να σπεύσουν να χτυπήσουν τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς οι ακυρώσεις πτήσεων παίρνουν τη μορφή χιονοστιβάδας, είπε ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Ένωσης Γερμανικής Τουριστικής Βιομηχανίας. 

διαβάστε ακόμα

Lufthansa | Πρόστιμο 4 εκατ. δολ. για διακρίσεις σε επιβάτες- η απάντηση της εταιρείας
Στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας η διαχείριση του τουριστικού Καταφυγίου Τσούτσουρα
Χειμερινή έκδοση της Airbnb | Δίκτυο Συνοικοδεσποτών για τη διαχείριση ακινήτων
Τα ακριβά αεροπορικά τέλη αποδυναμώνουν τη Γερμανία ως προορισμό
300 Βρετανοί τουριστικοί πράκτορες στο συνέδριο της ΑΒΤΑ στο Costa Navarino - Οι τάσεις της αγοράς
Four Seasons Resort Mykonos: Νέο ξενοδοχείο των Four Seasons και Blue Iris - Θα ανοίξει το καλοκαίρι του 2025
Οι Βαλεαρίδες Νήσοι παραμένουν δημοφιλείς στη Γερμανία, παρά τις διαδηλώσεις για υπερτουρισμό
Sojern: +2% τα ταξίδια των Αμερικανών στο εξωτερικό την περίοδο των Χριστουγέννων – Ασία επιλέγουν οι Ευρωπαίοι
SZ-Reisen: Νέες, αποκλειστικές πτήσεις τσάρτερ προς Σαντορίνη και Χαλκιδική για το 2025
«Η Κρήτη και ο Νίκος Καζαντζάκης συναντούν τη Νέα Υόρκη και τον Νέο Κόσμο»