Αθηναίοι στήνουν μοντέρνο σουβλατζίδικο στο Σόχο με σεφ τον Ηλ. Μαμαλάκη

28-07-15 | Ο Torna-δόρος

Την αποστολή να αλλάξουν την ξεπερασμένη αντίληψη για την ελληνική κουζίνα στη Βρετανία, επιδιώκουν να εκπληρώσουν ο Γιάννης Θεοδωρακάκος και ο Μιχάλης Κανταρτζής δημιουργώντας ένα νέο εστιατόριο στο Soho του Λονδίνου, με τίτλο "Suvlaki" και σερβίρει το παραδοσιακό ελληνικό σουβλάκι, στη μορφή που σερβίρεται στην Αθήνα.

"Έχουν παρέλθει οι εποχές της ελληνικής ταβέρνας και του σπασίματος των πιάτων", δήλωσε στο περιοδικό Wallpaper* η διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων Αφροδίτη Κρασσά η οποία επιμελήθηκε τη διακόσμηση του χώρου. 

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα του εστιατορίου, "είμαστε μια μικρή ομάδα παλιών φίλων από την Αθήνα με πάθος για το καλό, το φρέσκο, το υγιεινό και το νόστιμο φαγητό. Πιστεύουμε οτι το Suvlaki είναι συνώνυμο με το πρόχειρο φαγητό στην Ελλάδα και είναι το νοστιμότερο και υγιέστερο γρήγορο γεύμα που μπορεί να έχει κανείς.

Για το λόγο αυτό αποφασίσαμε να συνεργαστούμε και να φέρουμε αυτό το μικρό θύμα του παρελθόντος της Αθήνας στην καρδιά του Σόχο".

Τα τραπέζια τοποθετούνται δίπλα στον τοίχο με πυλώνες από ακατέγραστη πέτρα, ενώ μια παλέτα λευκών και μπλε αποχρώσεων προσφέρει στον χώρο μια ελαφριά αίσθηση οικειότητας με διακριτικές ελληνικές αναφορές.

Στο ταβάνι κρέμονται σικ λαμπτήρες σε σχήμα πενταγώνου, ενώ στην κουζίνα ο Ηλίας Μαμαλάκης με την ομάδα του δημιουργεί πιάτα με κρέας και λαχανικά, που ταιριάζουν στη φιλοσοφία του εστιατορίου.

Ορισμένες από τις πρώτες ύλες στη μαγειρική αποτελούνται από ελληνικά προϊόντα. Για παράδειγμα, κάποια από τα λουκάνικα προέρχονται από φάρμα στον Όλυμπο, ενώ οι πίτες από "φίλο" των εστιατόρων στα προάστεια της Αθήνας.

διαβάστε ακόμα

Εξοχικά στην Ελλάδα αγοράζουν οι Γερμανοί - αυξημένη ζήτηση κατά 35% το 2024
«Εποικοδομητικές» συζητήσεις για τον Παρθενώνα - έτος εξελίξεων για τα Γλυπτά το 2025;
Πάνω από 470 σύνεδροι από 20 χώρες στο Resort & Residential Hospitality Forum (R&R) 2024
Συστήνεται Ταμείο Απανθρακοποίησης των Νησιών
Δρομέας στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας ο γ.γ. της ECTAA
ΕΞΑΑΑ προς Δήμους Αττικής | Μην αυξήσετε το τέλος παρεπιδημούντων
Τα ξενοδοχεία στο σταυροδρόμι της τεχνολογίας, των δεδομένων και του ανθρώπινου παράγοντα – Οι 5 τάσεις για το 2025
Δράσεις βιωσιμότητας από τις μισές κορυφαίες ταξιδιωτικές επιχειρήσεις στον κόσμο
Tripadvisor: Οι 8 φάσεις ζωής και πώς επηρεάζουν τις ταξιδιωτικές επιλογές των ανθρώπων το 2025
Ελληνικός τουρισμός 2024 | Τι δείχνει ο απολογισμός εισπράξεων και αφίξεων στο 9μηνο