Την αποστολή να αλλάξουν την ξεπερασμένη αντίληψη για την ελληνική κουζίνα στη Βρετανία, επιδιώκουν να εκπληρώσουν ο Γιάννης Θεοδωρακάκος και ο Μιχάλης Κανταρτζής δημιουργώντας ένα νέο εστιατόριο στο Soho του Λονδίνου, με τίτλο "Suvlaki" και σερβίρει το παραδοσιακό ελληνικό σουβλάκι, στη μορφή που σερβίρεται στην Αθήνα.
"Έχουν παρέλθει οι εποχές της ελληνικής ταβέρνας και του σπασίματος των πιάτων", δήλωσε στο περιοδικό Wallpaper* η διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων Αφροδίτη Κρασσά η οποία επιμελήθηκε τη διακόσμηση του χώρου.
Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα του εστιατορίου, "είμαστε μια μικρή ομάδα παλιών φίλων από την Αθήνα με πάθος για το καλό, το φρέσκο, το υγιεινό και το νόστιμο φαγητό. Πιστεύουμε οτι το Suvlaki είναι συνώνυμο με το πρόχειρο φαγητό στην Ελλάδα και είναι το νοστιμότερο και υγιέστερο γρήγορο γεύμα που μπορεί να έχει κανείς.
Για το λόγο αυτό αποφασίσαμε να συνεργαστούμε και να φέρουμε αυτό το μικρό θύμα του παρελθόντος της Αθήνας στην καρδιά του Σόχο".
Τα τραπέζια τοποθετούνται δίπλα στον τοίχο με πυλώνες από ακατέγραστη πέτρα, ενώ μια παλέτα λευκών και μπλε αποχρώσεων προσφέρει στον χώρο μια ελαφριά αίσθηση οικειότητας με διακριτικές ελληνικές αναφορές.
Στο ταβάνι κρέμονται σικ λαμπτήρες σε σχήμα πενταγώνου, ενώ στην κουζίνα ο Ηλίας Μαμαλάκης με την ομάδα του δημιουργεί πιάτα με κρέας και λαχανικά, που ταιριάζουν στη φιλοσοφία του εστιατορίου.
Ορισμένες από τις πρώτες ύλες στη μαγειρική αποτελούνται από ελληνικά προϊόντα. Για παράδειγμα, κάποια από τα λουκάνικα προέρχονται από φάρμα στον Όλυμπο, ενώ οι πίτες από "φίλο" των εστιατόρων στα προάστεια της Αθήνας.