Προϊόντος του θέρους βγαίνουν στη δημοσιότητα απίστευτες ιστορίες ταξιδιωτικών απροόπτων λόγω απροσεξίας των τουριστών ή από λάθη των αεροπορικών εταιρειών. Για παράδειγμα, τις προάλλες μια τουρίστρια από τη Βραζιλία ήθελε να πάει από το Παρίσι στην Κοπεγχάγη και βρέθηκε κατά λάθος στην Αθήνα. Μέσα στο στρες δεν πρόσεξε ότι η κάρτα επιβίβασης είχε εκδοθεί σε άλλο όνομα.
Η Σαντορίνη, η Σκιάθος και η Fraport
Η εφημερίδα Bild φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα άλλη μια απίθανη ιστορία. Πρόκειται για ένα ζευγάρι από τη Γερμανία, που για πρώτη φορά στη ζωή του ήθελε να κάνει διακοπές στο νησί των ονείρων του, τη Σκιάθο. Επιβιβάστηκε όμως με λάθος εισιτήρια σε λάθος αεροσκάφος, που προσγειώθηκε 500 χιλιόμετρα νοτιότερα σε λάθος νησί, τη Σαντορίνη. Μιλώντας στη Bild ο σύζυγος αναφέρει ότι στη Σκιάθο έρχεται κόσμος από όλον τον κόσμο για να φωτογραφίσει τις προσγειώσεις και απογειώσεις των αεροπλάνων επειδή γίνονται σε πολύ χαμηλό ύψος από την παραλία. «Κάναμε την κράτηση στις 21 Ιουλίου και όταν κατεβήκαμε από το αεροπλάνο, βρεθήκαμε στη Σαντορίνη, βάλαμε τα κλάματα από απογοήτευση, νομίσαμε ότι Σαντορίνη ονομάζονταν το αεροδρόμιο της Σκιάθου». Και το σχόλιο της εφημερίδας: η εμπιστοσύνη είναι καλή, ο έλεγχος όμως είναι καλύτερος.
Και μιας ο λόγος για τα αεροδρόμια της Σκιάθου και της Σαντορίνης, τα οποία διαχειρίζεται μαζί με άλλους 12 περιφερειακούς αερολιμένες από τον περασμένο Απρίλιο η Fraport Greece, η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine σε άρθρο της μας ενημερώνει ότι η μητρική Fraport κατάφερε να αυξήσει τον τζίρο της το προηγούμενο εξάμηνο χάρη και στα 14 ελληνικά αεροδρόμια. «Το κέρδος αυξήθηκε κατά 38% και άγγιξε τα 128 εκ. ευρώ χάρη, μεταξύ άλλων, σε ένα πολύ καλύτερο οικονομικό αποτέλεσμα. Σε αυτό συνέβαλαν τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της Ελλάδας, που από τις 11 Απριλίου βρίσκονται υπό τον έλεγχο της Fraport. Ο αριθμός των επιβατών συνολικά», συνεχίζει ο αρθρογράφος, «αυξήθηκε κατά 12% και έφτασε τους 9,6 εκ. επιβάτες».
Πηγή: Deutsche Welle