Ωρα για ελέγχους σε σπίτια που νοικιάζονται σε τουρίστες από το υπουργείο Τουρισμού- η Ισπανία δείχνει το δρόμο

25-05-14 | Ο Torna-δόρος

Τα σπίτια, που νοικιάζονται στους τουρίστες, στις Βαλεαρίδες νήσους της Ισπανίας, βρίσκονται από πέρυσι στο επίκεντρο των επιθεωρητών του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης και θα ενταθούν και την εφετινή θερινή σεζόν. Πλέον οι επιθεωρητές εισβάλουν χωρίς καμιά προηγούμενη προειδοποίση σε σπίτια,που έχουν πληροφορίες ότι νοικιάζονται, με βάση αγγελίες που δημοσιεύουν σε ειδικές διεθνείς ιστοσελίδες, για να διαπιστώσουν ότι είναι δηλωμένα και δεν φοροδιαφεύγουν.

Σύμφωνα με την τελευταία νομοθετική ρύθμιση στην Ισπανά, οι περιφέρειες ρυθμίζουν το ποια σπίτια μπορούν να ενοικιάζονται σε τουρίστες και υπό ποιες προϋποθέσεις (κυρίως μονοκατοικίες). Και,βέβαια, όσοι ιδιοκτήτες λαμβάνουν τέτοια έγκριση πρέπει να πληρώνουν εφορία. Στις Βαλεαρίδες νήσους νοικιάζονται 16.000 διαμερίσματα διακοπών και πλέον με τις νέες ρυθμίσεις τα περισσότερα θα βρεθούν παράνομα. Ο Σύλλογός τους έχει ξεσηκωθεί και υπογραμμίζει ότι αυτός ο τρόπος διακοπών φέρνει τουρισμό στην περιοχή και τονώνει την τοπική οικονομία, όσο και τα ξενοδοχεία.

Ισως ήρθε η ώρα να εκσυγχρονισθεί και το δικό μας υπουργείο Τουρισμού και μαζί με τον ΣΔΟΕ να αρχίσουν να παρακολουθούν διεθνείς ιστοσελίδες για το ποια σπίτια νοικιάζονται και να γίνονται "εισβολές". Ιδού μια σοβαρή πηγή φοροδιαφυγής, που μπορεί να εκπλήξει με το μέγεθός της εάν γίνουν συστηματικοί έλεγχοι..

 

 

 

 

 

διαβάστε ακόμα

"Πράσινο φως" από την Κομισιόν για την εξαγορά της ITA Airways από τη Lufthansa
Independent: Ένα Ελληνικό ξενοδοχείο στα καλύτερα του κόσμου για τους λάτρεις του τένις
Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου | Δημοτικό Θέατρο Πειραιά – Νίκος Διαμαντής | Τριήμερα πλατφόρμα δράσεων: What We Owe Democracy / Τι οφείλουμε στη Δημοκρατία
Τα 3 ιδιαίτερα concept προβολής εκθετών που ετοιμάζει το 100% Hotel Show
Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου | Η Philharmonic Brass έρχεται στο Ηρώδειο στις 10 Ιουλίου!
Σε κανονικότητα τα ταξίδια των Jet2holidays, Tui, easyJet στην Κω – Το «ευχαριστώ» του δημάρχου
HOTREC | Επιτακτική η ανάγκη για δίκαιους ψηφιακούς κανόνες - Έρευνα για τα κανάλια διάθεσης δωματίων ξενοδοχείων στην Ευρώπη
Το Άμστερνταμ θέλει να απαγορεύσει όλα τα κρουαζιερόπλοια στο κέντρο της πόλης μέχρι το 2035
Ε.Ξ. Χανίων | Συλλυπητήρια ανακοίνωση για τον Γιάννη Σμπώκο
Ryanair: 48ωρη προσφορά για μειωμένη τιμή πτήσων τον Ιούλιο και τον Αύγουστο