Η καθαριότητα είναι ...όλη η αρχοντιά για τα ξενοδοχεία- καμπάνια στους Βρετανούς τουρίστες να ανεβάζουν κριτικές στο διαδίκτυο

21-07-14 | Ο Torna-δόρος

Η εξειδικευμένη σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας ξενοδοχείων βρετανική ιστοσελίδα checksafetyfirst.com διαπίστωσε, σε έρευνα, ότι πάνω από τους μισούς Βρετανούς τουρίστες, που πηγαίνουν σε ξενοδοχείο, δεν διαμαρτύρονται για ζητήματα καθαριότητας που συναντούν στο κατάλυμα που διαμένουν.

Ετσι, η ιστοσελίδα αποφάσισε να ξεκινήσει μια ενημερωτική εκστρατεία προς τους “ντροπαλούς Βρετανούς” να διαμαρτύρονται περισσότερο και να καλούν το προσωπικό να διορθώνει αμέσως το όποιο πρόβλημα καθαριότητας βρίσκουν, επικαλούμενη τους κινδύνους ασθένειας ή τραυματισμού που μπορεί να κρύβουν τέτοια συμβάντα.

"Συχνά οι άνθρωποι αισθάνονται αμηχανία για να διαμαρτυρηθούν για τέτοια θέματα, ειδικά αν δεν έχουν πληρώσει ένα τεράστιο ποσό για ένα δωμάτιο ξενοδοχείου, αλλά δεν έχει καμιά σημασία πόσα χρήματα έχουν δαπανηθεί¨, δήλωσε ο πρόεδρος της checksafetyfirst.com, Steven Tate. "Αν είστε πελάτης σε ένα ξενοδοχείο, τότε το δωμάτιό σας θα πρέπει να είναι πεντακάθαρο και να διατηρείται σε υψηλό επίπεδο. Εάν όχι, αυτό που μπορεί να φαίνεται σαν ένα ασήμαντο θέμα κατά την πρώτη ημέρα, μπορεί να οδηγήσει σε πιο σοβαρά προβλήματα όπως έναν τραυματισμό ή ασθένεια¨.

Επισημαίνεται ότι πρόσφατη έρευνα της Ενωσης Καταναλωτών Which? διαπίστωσε ότι μόνο το ένα τέταρτο των 5άστερων ξενοδοχείων του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν κορυφαία βαθμολογία στα ζητήματα καθαριότητας.

Η ιστοσελίδα checksafetyfirst.com παροτρύνει τους Βρετανούς να χρησιμοποιούν το διαδίκτυο και να ανεβάζουν κριτικές για την καθαριότητα στα ξενοδοχεία, ώστε να τα αναγκάσουν να τηρούν τους κανόνες υγιεινής. Παράλληλα ζητεί από τα ίδια τα ξενοδοχεία να παρακολουθούν προσεκτικά τα πρότυπα υγιεινής και καθαριότητας, απειλώντας τους κατ'επανάληψη παραβάτες ότι θα πάρει η ίδια την κατάσταση στα χέρια της και θα τους καταγγέλει στις Αρχές.

Ας τα έχουν υπόψη τους τα παραπάνω και οι Ελληνες ξενοδόχοι για να μη βρεθούν στη “σέντρα” από την ιστοσελίδα και κατ'επέκταση στη “μαύρη λίστα” των Βρετανών...

διαβάστε ακόμα

Καλλιόπη Βέττα | Μονόδρομος η υιοθέτηση ενός βιώσιμου μοντέλου τουριστικής ανάπτυξης
O Δήμος Χερσονήσου τίμησε 7 επαναλαμβανόμενους επισκέπτες
Ε.Ξ. Σαντορίνης | Να αναγνωριστεί η θέση του τουρισμού στην κοινωνία, την οικονομία και την καθημερινότητα όλων μας
Ε.Ξ. Μεσσηνίας | Η ξενοδοχία - και ειδικά η μικρομεσαία- κρατά ψηλά τη σημαία του ελληνικού τουρισμού
Ελληνικός τουρισμός 2024 | 11 δισ. ευρώ οι ταξιδιωτικές εισπράξεις στο 7μηνο
Βραχυχρόνια μίσθωση | 1 εκατ. κλίνες τον Ιούλιο - η πληρότητα ανά μήνα
Κέρκυρα: Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού με δωρεάν ξεναγήσεις στην Παλιά Πόλη 
Ελληνικός τουρισμός | 1,4 εκατ. περισσότερες διεθνείς αφίξεις στα αεροδρόμια το 8μηνο
Οδικός τουρισμός | Νέο ρεκόρ αφίξεων στη χώρα μας το 8μηνο - τα στοιχεία ανά σταθμό και εθνικότητα
Ε. Ξ. Μαγνησίας: "Όπλο" συνεργασίας το μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού 2024