H γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, σε ρεπορτάζ της για το μεταναστευτικό, σημειώνει ότι κάποτε η μετανάστευση είχε διαφορετική κατεύθυνση, δηλαδή από την Ευρώπη στην Αφρική. Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα αναδεικνύει το ξενοδοχείο Ακρόπολη στο Χαρτούμ του Σουδάν από τον Έλληνα Γιώργο Παγουλάτο.
Απόσπασμα του δημοσιεύματος φιλοξενεί η DW. Γράφει:
".... Η Süddeutsche Zeitung μας μεταφέρει στο Χαρτούμ, την πρωτεύουσα του Σουδάν, και έναν Έλληνα που δεν ζει πια. Πρόκειται για τον Γιώργο Παγουλάτο. Μαζί με τα αδέλφια του, Θανάση και Γεράσιμο, διαχειρίζονταν το ξενοδοχείο Ακρόπολη.
"Η ζωή του αντανακλά την πρόσφατη ιστορία του Σουδάν. Κι αυτό δείχνει ότι η μετανάστευση κάποτε είχε διαφορετική κατεύθυνση, δηλαδή από την Ευρώπη στην Αφρική" σημειώνει η αρθρογράφος.
"Την εποχή εκείνη πολλοί εξαθλιωμένοι Έλληνες έφευγαν για την Αίγυπτο και το Σουδάν. Ο Παγουλάτος μεγάλωσε στο Χαρτούμ και ανέλαβε από τους γονείς του το ξενοδοχείο το 1967, όταν σέρβιρε ακόμα αλκοόλ και λέγεται ότι ήταν κάτι σαν νυχτερινό κέντρο".
Η αρθρογράφος σκύβει όλο νοσταλγία στην ιστορία που αναδύεται από το πέρασμα όλων αυτών των χρόνων, πρώτη ύλη για μια ταινία. "Το ξενοδοχείο στέκεται ακόμη εκεί, αλλά όχι η χώρα του τότε. Ο Παγουλάτος και η "Ακρόπολη" βίωσαν πραξικοπήματα και την ισλαμική επανάσταση, η μπίρα χύνονταν στον Νείλο που κυλούσε μερικές εκατοντάδες μέτρα πιο κάτω. Το ξενοδοχείο επιβίωσε από κρατικοποιήσεις και αμέτρητες οικονομικές κρίσεις. Ο Οσάμα μπιν Λάντεν μετακόμισε σε συνοικίες της πόλης, οι ισλαμιστές ανατίναξαν το κτήριο, αλλά τα αδέλφια το ξανάχτισαν απέναντι και επί δεκαετίες στέκονταν στη ρεσεψιόν ή κάθονταν στο μικρό γραφείο τους κάνοντας το Ακρόπολη ένα ξενοδοχείο που αγαπήθηκε τόσο πολύ από τους επισκέπτες του, όσο κανένα άλλο στην Αφρική".