Εδώ και μήνες, οι άνθρωποι συζητούν για την καθολική επιστροφή τους στα ταξίδια και πράγματι η προθυμία τους παραμένει ισχυρή και σταθερή. Σε πρόσφατη δημοσκόπηση από την GBTA, επτά στους δέκα (72%) υπεύθυνους οργάνωσης ταξιδιών σε επιχειρήσεις, διαπίστωσαν ότι οι υπάλληλοί τους ήταν «πρόθυμοι» ή «πολύ πρόθυμοι» να ταξιδέψουν για επαγγελματικούς λόγους και μάλιστα στο τρέχον περιβάλλον.
Ωστόσο, όλοι σχεδόν έχουν ξεσυνηθίσει τις μακρινές πτήσεις και στις αναμονές στα αεροδρόμια, ξεχνώντας κάποια από τα πιο ενοχλητικά στοιχεία στα αεροπορικά ταξίδια, τα οποία όμως μπορούν να μετριαστούν.
Μεγάλες αναμονές
Είναι αλήθεια ότι οι αναμονές στο αεροδρόμιο αποτελούν ίσως το κορυφαίο ενοχλητικό στοιχείο ενός αεροπορικού ταξιδιού. Σήμερα, με την ισχύ των μέτρων κοινωνικής απόστασης, τα πράγματα είναι λίγο πιο άνετα, δίνοντας τη δυνατότητα χαλάρωσης με μία αγαπημένη ταινία ή podcast αλλά και μικρών στατικών ασκήσεων που βοηθούν το σώμα και το πνεύμα να παραμείνει ακμαίο μέχρι να ξεκινήσει η επιβίβαση.
Μεγάλες καθυστερήσεις
Μια καθυστέρηση πτήσης μπορεί να είναι η ιδανική στιγμή για να ολοκληρώσει κανείς μία εργασία που άφησε στη μέση, χωρίς να διακόπτεται συνεχώς από τα τηλέφωνα στο γραφείο ή τους συναδέλφους του. Τα lounge που λειτουργούν στα μεγάλα αεροδρόμια, προφέρουν άνετους χώρους εργασίας, ενώ ταυτόχρονα μπορεί κανείς να απολαύσει μία ποικιλία από σνακ και ποτά. Μία άλλη επιλογή είναι η ηρεμία: Ορισμένα αεροδρόμια διαθέτουν ειδικές αίθουσες διαλογισμού ή άλλους αντίστοιχους χώρους περισυλλογής.
Μη ελκυστικό φαγητό
Δεν είναι λίγες οι φορές που το φαγητό εν πτήσει, εύλογα συγκεκριμένο, δεν αρέσει σε όλους. Όμως, οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες δίνουν την ευκαιρία προ-παραγγελίας γευμάτων, ώστε να επιλέξει ο επιβάτης το αγαπημένο του πιάτο. Εάν ωστόσο δεν υπάρχει αυτή η επιλογή, οι ταξιδιώτες μπορούν να ετοιμάσουν το δικό τους σνακ, όπως αποξηραμένα φρούτα, μπάρες πρωτεΐνης, σαλάτα κινόα ή σαλάτα με όσπρια. Κυρίως σε μακρινές πτήσεις, αυτά τα μικρά, υγιεινά γεύματα βοηθούν πολύ στην καλή λειτουργία του οργανισμού.
Έλλειψη χώρου για τα πόδια
Οι ψηλοί επιβάτες κυρίως, αντιμετωπίζουν πολλές φορές μεγάλο πρόβλημα, από την έλλειψη χώρου μεταξύ των καθισμάτων. Ιδιαίτερα στα επαγγελματικά ταξίδια, όπου ο εργαζόμενος πρέπει να κρατήσει δυνάμεις και να είναι σε καλή σωματική κατάσταση όταν θα φτάσει στον προορισμό του, η ακινησία και η πίεση των άκρων για τόσες ώρες δεν είναι και ότι καλύτερο. Σε αυτή την περίπτωση, ο επιβάτης θα πρέπει κανείς να είναι δημιουργικός: Ασκήσεις λαιμού, ασκήσεις ώμων, τέντωμα πλάτης αλλά και συχνές διαδρομές από και προς την τουαλέτα του αεροσκάφους, είναι μερικές καλές ιδέες για να διατηρηθεί η ροή του αίματος σε σωστό ρυθμό.
Ομιλητικοί συνεπιβάτες
Αυτό το στοιχείο, είναι δίκοπο μαχαίρι. Μία μικρή συνομιλία με τον διπλανό επιβάτη, μπορεί να αποδειχθεί ζωντανή και ενδιαφέρουσα, δημιουργώντας ακόμη και βάσεις για μία μελλοντική συνεργασία. ΑΝ όμως εξελιχθεί σε άβολη ή κουραστική κατάσταση, μία σωτήρια δικαιολογία είναι η προετοιμασία μιας εργασίας στον φορητό υπολογιστή.