Το στοίχημα της Ισπανίας για επανεκκίνηση των εκθέσεων με επιλογή επιτόπου τεστ πριν από την είσοδο στις διοργανώσεις

12-03-21 | ΕΚΘΕΣΕΙΣ / ΣΥΝΕΔΡΙΑ

H Ifema, ο επίσημος διοργανωτής εμπορικών εκθέσεων και εκδηλώσεων στη Μαδρίτη, ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει τη δυνατότητα πραγματοποίησης επιτόπου τεστ κορωνοϊού στους συμμετέχοντες στις εκδηλώσεις του, εφόσον οι τελευταίοι δεν μπορούν να αποδείξουν ότι πραγματοποίησαν αρνητικό τεστ εντός των τελευταίων 72 ωρών, κάτι το οποίο θα είναι υποχρεωτικό, προκειμένου να τους επιτραπεί η είσοδος στην έκθεση.

Η πρωτοβουλία αυτή σηματοδοτεί την επιστροφή του Ιfema στη δραστηριότητα, διά φυσικής παρουσίας και συμπίπτει με τον εορτασμό του Hospitality Innovation Planet (HIP, 22-24 Μαρτίου), έχοντας πλέον μεσολαβήσει διάστημα δώδεκα μηνών αναγκαστικής διακοπής λειτουργίας των εκθεσιακών χώρων, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Το ανωτέρω επαγγελματικό σαλόνι, στο οποίο έχουν εγγραφεί 3.500 άτομα, είναι αφιερωμένο στην καινοτομία και τη φιλοξενία και θα είναι το πρώτο από τα, τουλάχιστον, 60, που προβλέπεται να οργανωθούν το 2021, σε υβριδική μορφή, ενώ άλλα 16 πρόκειται να οργανωθούν αποκλειστικά σε διαδικτυακό περιβάλλον. Υπολογίζεται ότι συνολικά επενδύθηκαν 10 εκατ. ευρώ στην ανάπτυξη των απαραίτητων τεχνολογικών πλατφορμών, για την πραγματοποίηση των ανωτέρω διαδικτυακών εκδηλώσεων.

Η πραγματική πρόκληση, ωστόσο, θα έρθει για τον Ιfema μεταξύ 19 και 23 Μαΐου, όταν θα κληθεί να φιλοξενήσει τη διεθνή κλαδική έκθεση τουρισμού Fitur, με την προοπτική επανεκκίνησης του τομέα του τουρισμού στην Ισπανία. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του εδώ κλαδικού τύπου, 70.000 επαγγελματίες έχουν δηλώσει συμμετοχή μέχρι στιγμής, αριθμός μειωμένος κατά το ήμισυ, σε σχέση με όσους είχαν συμμετάσχει στην τελευταία έκδοση της έκθεσης, τον Ιανουάριο του 2020.

Η σημαντικότερη καινοτομία της επίσημης διοργανώτριας αρχής εκθέσεων, εφέτος, είναι ότι όσοι δεν μπορούν να αποδείξουν ότι έκαναν μοριακό τεστ, εντός των τελευταίων 72 ωρών, θα ελέγχονται για τον ιό στο σταντ 4 της διοργάνωσης, το οποίο θα είναι κλειστό αποκλειστικά για αυτόν το σκοπό. Αν και η πραγματοποίηση της εξέτασης για την είσοδο στο χώρο θα είναι υποχρεωτική από τις 22 Μαρτίου, δεν είναι γνωστό, ακόμη, αν θα γίνεται δωρεάν.

Τέλος σημειώνεται ότι ο Ifema πραγματοποιεί το εν λόγω εγχείρημα, σε συνεργασία με το Συμβούλιο Υγείας της Κοινότητας της Μαδρίτης, την ισπανική συνομοσπονδία επιχειρηματικών οργανισμών CEOE και την Επιχειρηματική Συνομοσπονδία Μαδρίτης, CEIM.

διαβάστε ακόμα

Κοινωνικός τουρισμός | Οριστικά αποτελέσματα για τα voucher της ΔΥΠΑ
"Δεν υπάρχει υπερτουρισμός στη Σαντορίνη αλλά χρειαζόμαστε όρια"
Άνοιξε σήμερα 29 Ιουνίου τις πόρτες του το 5άστερο King Jason Zante
Ιόνιος Εταιρεία Πολιτισμού και Τουρισμού | Πολιτιστική θαλάσσια περιήγηση στην Κέρκυρα
H Όλγα Κεφαλογιάννη για το σ/ν: Πολιτικές και δράσεις για τον ελληνικό τουρισμό των επόμενων δεκαετιών
Αναπτυξιακή Τράπεζα: To ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ ανοίγει τις πόρτες των τραπεζών για τις μικρομεσαίες
ΟΔΑΠ: Πρόσκληση για την παραγωγή ντοκιμαντέρ με θέμα τον πολιτιστικό τουρισμό
Νέο κατασκοπευτικό λογισμικό απειλεί 3,9 δισ. ανθρώπους παγκοσμίως
Ρόδος | Διακοπές τον Σεπτέμβριο για τους Τούρκους που είχαν πρόβλημα στην έκδοση βίζας
Μόνο μία τελευταία διαθέσιμη θέση για φέτος για την προβολή στο τουριστικό κοινό