Την περαιτέρω αναχαίτιση της ροής των επισκεπτών εν μέσω πανδημίας επιχειρούν οι υγειονομικές και κυβερνητικές αρχές διαφόρων χωρών.
Ένα τέτοιο παράδειγμα, είναι η Χαβάη η οποία εξετάζει να θέσει όριο στις ξενοδοχειακές κρατήσεις.
Λόγω της κείμενης νομοθεσίας, δεν είναι δυνατόν να περιοριστούν οι ταξιδιώτες που εισέρχονται στην πολιτεία, συνεπώς, σε μια προσπάθεια να παρακάμψει τους ισχύοντες νόμους χωρίς να τους θίγει, η πολιτική προστασία της Χαβάης σε συνεργασία με τον γενικό εισαγγελέα, εξετάζει τον τρόπο περιορισμού των κρατήσεων, ως μόνη λύση για τον περιορισμό των αφίξεων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα ο κυβερνήτης της Χαβάης, David Ige, προέτρεψε τους επισκέπτες να αναβάλουν τα ταξιδιωτικά τους σχέδια στη Χαβάη για τουλάχιστον 30 ημέρες. Λίγο αργότερα, εξέδωσε εντολή έκτακτης ανάγκης που απαιτεί από όλους τους ταξιδιώτες που φθάνουν στη Χαβάη να περιοριστούν σε καραντίνα για 14 ημέρες. Ως φυσικό επακόλουθο, ο αριθμός των ταξιδιωτών μειώθηκε μεν απότομα, αλλά δεν σημείωσε την προσδοκώμενη πτώση, με τις αφίξεις ταξιδιωτών να καταγράφονται σε επικίνδυνους ακόμη ρυθμούς.
Από πλευράς του, ο δήμαρχος της Χονολουλού Kirk Caldwell δήλωσε ότι η πόλη του θα λάβει από την πολιτεία τα στοιχεία που απαιτούνται, όπως πόσοι ταξιδιώτες διαμένουν σε ενοικιαζόμενα δωμάτια ή άλλα μικρά καταλύματα, ώστε να προβεί σε περαιτέρω δράση. Επιπροσθέτως, ο κ.Caldwell επεσήμανε ότι η πόλη κήρυξε τις εν λόγω επιχειρήσεις μη απαραίτητες και δεν θα έπρεπε να λειτουργούν, τη στιγμή που η Χονολουλού καταπολεμά την πανδημία.
Τέλος, ο κ. Caldwell τόνισε ότι πραγματικά δεν επιθυμεί στην πόλη του παραθεριστές κατά τη διάρκεια των περιοριστικών μέτρων της πολιτείας λόγω κορωνοϊού.