Η πανδημία του κορωνοϊού έχει αναγκάσει τις κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να θέσουν αυστηρά περιοριστικά μέτρα στις μετακινήσεις των πολιτών αλλά και των επισκεπτών τους.
Στις περισσότερες χώρες του κόσμου, τον έλεγχο της τήρησης των περιοριστικών μέτρων επωμίζονται οι εκάστοτε αστυνομικές αρχές. Ο φόρτος εργασίας για τους αστυνομικούς σε πολυπληθείς χώρες, όπως είναι η Ινδία, οδηγεί πολλές φορές σε τραγελαφικές καταστάσεις. Όπως το περιστατικό που σημειώθηκε στις όχθες του ποταμού Γάγγη, στην τουριστική περιοχή Rishikesh στη βόρεια Ινδία, όπου φιλοξενεί κέντρα διαλογισμού και γιόγκα και η οποία έγινε ακόμη πιο γνωστή από το πνευματικό προσκύνημα που πραγματοποίησαν οι Beatles το 1968.
Η αστυνομία εντόπισε δέκα ξένους τουρίστες-παραβάτες των περιορισμών μετακίνησης, να κάνουν βόλτα στην περιοχή. Η «μαθητική» τιμωρία που τους επιβλήθηκε, ήταν να γράψουν σε ένα χαρτί 500 φορές τη φράση «λυπάμαι πολύ» και να το υποβάλουν επισήμως στις αστυνομικές αρχές. Μάλιστα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφορεί η φήμη ότι ένας εκ των τουριστών πρόλαβε να γράψει την τιμωρία του μόνο 487 φορές πριν του αφαιρεθεί το χαρτί.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα ξένα μέσα, οι τουρίστες που προέρχονταν από το Ισραήλ, το Μεξικό, την Αυστραλία και την Αυστρία, ενημερώθηκαν ότι την επόμενη φορά που θα βρεθούν να παραβιάζουν τους περιορισμούς μετακίνησης κάνοντας άσκοπες βόλτες στις όχθες του Γάγγη, θα αντιμετωπίσουν ποινή φυλάκισης έως και ενός έτους.
Δεν είναι η πρώτη φορά στην εποχή του κορωνοϊού που η ινδική αστυνομία γίνεται είδηση για την επιβολή μη συμβατικών τιμωριών: Τον περασμένο μήνα στην πόλη του Ναγκπούρ, κυκλοφόρησε βίντεο όπου η αστυνομία ανάγκαζε όσους παραβίαζαν τις απαγορεύσεις κυκλοφορίας, να κάνουν επιτόπου κάμψεις, κρατώντας παράλληλα τα αυτιά τους.