Τα εστιατόρια επανέρχονται σε λειτουργία σταδιακά σε διάφορες Πολιτείες των ΗΠΑ. Αναλόγως την Πολιτεία, η επανεκκίνηση γίνεται σε φάσεις, ενώ απαιτείται από τα περισσότερα εστιατόρια η μείωση της χωρητικότητας στους εσωτερικούς χώρους.
Εξακολουθούν βεβαίως να ισχύουν πρόσθετα μέτρα κοινωνικής απόστασης και πρόνοιες για τη διασφάλιση της υγείας των εργαζομένων και των πελατών (απόσταση τραπεζιών, απολυμάνσεις, χρήση μασκών κλπ). Ο Κυβερνήτης της Πολιτείας της ΝΥ, Andrew Cuomo, έχει ανακοινώσει το σχέδιο για τη σταδιακή επαναλειτουργία των χώρων εστίασης σε κανονικούς ρυθμούς οικονομικής δραστηριότητας.
Βασικό σημείο του σχεδίου αποτελεί η λειτουργία των εσωτερικών χώρων κατά το ήμισυ της χωρητικότητάς τους, περιορισμός που αναμένεται να δοκιμάσει τις αντοχές των ιδιοκτητών πολλών επιχειρήσεων, αλλά που είναι σαφώς προτιμότερος του αρχικού σχεδιασμού περί επαναλειτουργίας στο 30% της χωρητικότητας. Παρά ταύτα, πολλοί ιδιοκτήτες επιμένουν ότι ο περιορισμός της χωρητικότητας είναι μη βιώσιμος.