Συμφωνία Νέας Ζηλανδίας -Αυστραλίας για ταξίδια χωρίς εισιτήριο επιστροφής

18-10-20 | ΚΟΣΜΟΣ

Νέες συμφωνίες και τάσεις αναπτύσσονται μεταξύ διαφόρων χωρών στον κόσμο, σε μια προσπάθεια καταπολέμησης του κορωνοϊού αλλά και διευκόλυνσης των ταξιδιωτών που είτε έχουν αναγκαστεί να μείνουν μακριά από τις πατρίδες τους, είτε πρέπει να ταξιδέψουν σε άλλες χώρες για οικογενειακούς ή επαγγελματικούς λόγους.

Μία τέτοια συμφωνία είναι εκείνη που εφαρμόζεται μεταξύ Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας, όπου πραγματοποιήθηκε η πρώτη πτήση από τη Νέα Ζηλανδία στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Σύδνεϋ, η οποία επιτρέπει ταξίδια χωρίς καραντίνα αλλά και χωρίς εισιτήριο επιστροφής.

Περίπου στις 70.000 Αυστραλοί που ζουν στη Νέα Ζηλανδία , αναγκάστηκαν να μείνουν μακριά από τις οικογένειες  και τους φίλους τους εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων που εφαρμόστηκαν στα ταξίδια για την καταπολέμηση του κορωνοϊού. Ωστόσο, οι Νεοζηλανδοί που ζουν στην Αυστραλία είναι δέκα φορές περισσότεροι από τους Αυστραλούς που ζουν στη Νέα Ζηλανδία, εκείνοι όμως θα πρέπει να περιμένουν για το ταξίδι της επιστροφής που δεν θα προϋποθέτει καραντίνα. Προς το παρόν και σύμφωνα με τις δηλώσεις του αναπληρωτή πρωθυπουργό της Αυστραλίας Μάικλ Μακ Κόρμακ,  η  ταξιδιωτική συμφωνία είναι μονόδρομη, από τη Νέα Ζηλανδία προς την Αυστραλία και για έναν περιορισμένο αριθμό προορισμών που θα περιληφθούν στους σχετικούς όρους. Στις αρχές του μήνα, ο κ. Μακ Κόρμακ είχε αναφέρει  ότι οι Νεοζηλανδοί που δεν έχουν επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα και έχουν παραμείνει μακριά από επιβαρυμένες περιοχές τις προηγούμενες 14 ημέρες, μπορούν να εισέλθουν στην Αυστραλία χωρίς να μπουν σε καραντίνα.

Εκτός λοιπόν της εν λόγω μονόδρομης ταξιδιωτικής συμφωνίας, οποιοσδήποτε πετάξει εντός Αυστραλιανών εδαφών θα πρέπει να παραμείνει σε καραντίνα για 14 ημέρες σε ξενοδοχείο, επωμιζόμενος τα έξοδα. Το υπουργείο υγείας της Αυστραλίας είχε αποφασίσει ότι η Νέα Ζηλανδία ενέχει χαμηλό κίνδυνο μετάδοσης του ιού στην Αυστραλία. Τη δεδομένη χρονική στιγμή, τα σύνορα της Νέας Ζηλανδίας παραμένουν κλειστά  για διεθνείς πτήσεις εντός του πλαισίου των μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Επιπλέον, ο κ. Μακ Κόρμακ επεσήμανε ότι είναι στη διακριτική ευχέρεια της πρωθυπουργού της Νέας Ζηλανδίας κας Τζασίντα  Άρντερν εάν οι Αυστραλοί θα τύχουν διαφορετικής αντιμετώπισης. Η κ. Άρντερν είχε προηγουμένως δηλώσει ότι οι Νεοζηλανδοί που δέχονται την προσφορά της Αυστραλίας θα πρέπει να παραμείνουν σε καραντίνα κατά την επιστροφή τους. Σημειώνεται ότι σχεδόν όλοι οι διεθνείς ταξιδιώτες που φθάνουν στη Νέα Ζηλανδία θα πρέπει να καταβάλλουν σχεδόν 2.000 δολάρια ΗΠΑ, ώστε να παραμείνουν για 14 ημέρες σε καραντίνα, σε υποδομές διαχείρισης της κυβέρνησης.

 

 

 

διαβάστε ακόμα

Η Όλγα Κεφαλογιάννη στο κτήριο όπου φυλάσσεται το αρχείο του ΕΟΤ
ΠΟΞ | "Γονατίζουν" τα ελληνικά ξενοδοχεία Τέλη και Φόροι - οι στρεβλώσεις, ο ανταγωνισμός και οι βραχυχρόνιες
Historic Hotels of Europe Awards 2024: Αυτά είναι τα 4 Ελληνικά ξενοδοχεία που βραβεύθηκαν
Alltours: 4 νέα ξενοδοχεία στην Ελλάδα το 2025 – Ενισχυμένο πρόγραμμα στα μικρά Ελληνικά νησιά
Η κίνηση Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων τον Ιούλιο
Resort and Residential Forum/ Αθήνα: Η Marriott επενδύει σε νέες επώνυμες κατοικίες στην περιοχή ΕΜΕΑ
Σαντορίνη και Μύκονος είχαν τις μεγαλύτερες απώλειες τζίρου σε καταλύματα και εστίαση το καλοκαίρι
Amex GBT: Το 95% των ταξιδιωτών θεωρούν θετική τη συμβολή ΑΙ στα επαγγελματικά ταξίδια
Marriott Bonvoy: Προβλέψεις για τα ταξίδια το 2025 – Περισσότερες διακοπές, νέες τάσεις, αυξημένη χρήση Α.Ι.
Όμιλος Mitsis | 400.000 επισκέπτες ετησίως, 5.000 εργαζόμενοι, 4.000 προμηθευτές....