Επιπλέον οικονομική στήριξη από την κυβέρνηση ζητούν οι αερομεταφορείς και τα αεροδρόμια της Βρετανίας εν όψει του δεύτερου λοκντάουν που θα οδηγήσει σε κύμα ακυρώσεων στο χειμερινό τους πρόγραμμα.
Το λοκντάουν που αποφασίστηκε, αναμένεται να διαρκέσει έως τις 2 Δεκεμβρίου, και ο κλάδος των αερομεταφορών της χώρας που ήδη έχει δεχθεί πιέσεις λόγω της πανδημίας, προειδοποιεί ότι εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας μπορεί να χαθούν ως αποτέλεσμα των νέων περιοριστικών μέτρων κατά του κορωνοϊού.
Σε κοινή δήλωσή τους, οι ενώσεις αεροπορικών εταιριών και αεροδρομίων, Airlines UK και Airport Operators Association, επισημαίνουν ότι οι αερομεταφορές δεν είχαν ποτέ την ευκαιρία να ανακάμψουν από τις συνέπειες της πανδημίας. Η απαγόρευση στα διεθνή ταξίδια σημαίνει ότι αεροδρόμια και αερομεταφορείς θα σταματήσουν στο μεγαλύτερο μέρος τη λειτουργία τους και θα απαιτήσουν οικονομική βοήθεια άμεσα καθώς και λεπτομερές πακέτο επανεκκίνησης.
Παράλληλα, ο διευθύνων σύμβουλος της Ryanair, Michael O'Leary, καλεί την κυβέρνηση να αξιοποιήσει το λοκντάουν προκειμένου να εντείνει τις προσπάθειές της για την καθιέρωση των τεστ και ενός αποτελεσματικού συστήματος εντοπισμού κρουσμάτων. Η Ryanair καταγράφει απώλειες 200 εκατ. ευρώ το εξάμηνο που έληξε τον Σεπτέμβριο.
Την ίδια ώρα, η Νέα Υόρκη, εγκαταλείπει σε μεγάλο βαθμό την καραντίνα και υιοθετεί το σύστημα των τεστ σε μια προσπάθεια να δώσει ώθηση στα ταξίδια εσωτερικού. Προηγουμένως, οι ταξιδιώτες από 41 άλλες Πολιτείες τω ΗΠΑ απαιτούνταν να περάσουν από καραντίνα 14 ημερών μετά την άφιξή τους σε οποιοδήποτε σημείο της Πολιτείας της Νέας Υόρκης. Με το σύστημα των τεστ, οι επισκέπτες μειώνουν τη καραντίνα σε τρεις ημέρες υποβάλλοντας αρνητικό αποτέλεσμα τεστ πριν την αναχώρησή τους και στη συνέχεια με δεύτερο αρνητικό τεστ κατά τη διάρκεια της καραντίνας.