Λίγο πριν την καταλυτική ημερομηνία του Brexit την 1η Ιανουαρίου, παρατηρείται σημαντική αύξηση μετακινήσεων από εταιρείες οι οποίες, λόγω της βρετανικής εξόδου από την ΕΕ, μεταφέρουν δραστηριότητες στην Ολλανδία. Σημαντική, εκτός των άλλων και από άποψη συμβολισμού, θεωρείται η ανακοίνωση της Κοινοπολιτειακής Τράπεζας της Αυστραλίας (Commonwealth Bank of Australia -CBA), της μεγαλύτερης αυστραλιανής τράπεζας, για ίδρυση γραφείου στο Άμστερνταμ. Επισημαίνεται ωστόσο ότι, οι περισσότερες διεθνείς τράπεζες δεν θεωρούν ελκυστική την Ολλανδία λόγω των αυστηρών κανόνων bonus που είναι σε ισχύ και τα οποία δεν μπορούν να υπερβαίνουν το 20% του μισθού έναντι 100% που ισχύει στην υπόλοιπη ΕΕ. Μεγάλες τράπεζες από τις Ηνωμένες Πολιτείες, επί παραδείγματι, επέλεξαν την Φρανκφούρτη, το Παρίσι και το Δουβλίνο για ίδρυση υποκαταστήματος εντός της ΕΕ.
Η εικόνα είναι διαφορετική στα μη τραπεζικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, όπως οι χώροι συναλλαγών (trade platforms). Συχνά επιλέγουν το Άμστερνταμ, το οποίο αναδύεται πλέον ως ένα ευρωπαϊκό κέντρο για τις κεφαλαιαγορές. Το χρηματιστήριo του Λονδίνου έχει ιδρύσει γραφείο καθώς και οι τρεις μεγαλύτεροι χώροι διαπραγμάτευσης ευρωπαϊκών ομολόγων: Bloomberg, TradeWeb και MarketAxess.
Εκτός από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, επιχειρήσεις με έδρα στην Μεγάλη Βρετανία ιδρύουν ή πρόκειται να ιδρύσουν γραφεία στην Ολλανδία: στον τομέα των μέσων ενημέρωσης το Discovery Channel, στον τομέα των φαρμάκων οι εταιρείες EMA, Shionogi και Dechra. Μια άλλη κατηγορία αφορά εταιρείες που αναμένουν προβλήματα παράδοσης λόγω του Brexit και οι οποίες προχωρούν σε ίδρυση κέντρων διανομής.