ΗΠΑ: Σε δίλημμα οι ιδιοκτήτες εστιατορίων για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό του προσωπικού τους

21-01-21 | ΚΟΣΜΟΣ

Οι ιδιοκτήτες των αμερικανικών εστιατορίων, του κλάδου που έχει πληγεί όσο κανένας άλλος από την πανδημία στις ΗΠΑ, εμφανίζονται προβληματισμένοι αναφορικά με την προοπτική του υποχρεωτικού εμβολιασμού του προσωπικού τους.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του «Restaurant Business», μόνο ένα 20,4% των ιδιοκτητών δηλώνουν αποφασισμένοι να απαιτήσουν από το προσωπικό τους εμβολιασμό για τον κορωνοϊό, ως προϋπόθεση πρόσληψης ή διατήρησης της θέσης απασχόλησής τους. Ακόμα και μεταξύ αυτών, οι περισσότεροι από τους μισούς περίπου δηλώνουν ότι θα δέχονταν εξαιρέσεις επί τη βάσει θρησκευτικών πεποιθήσεων ή ζητημάτων υγείας.

Βεβαίως η εν λόγω συζήτηση παραμένει ακόμα σε ακαδημαϊκό επίπεδο, καθώς οι Πολιτείες δεν έχουν αποφασίσει αν θα επιβάλλουν τον εμβολιασμό συγκεκριμένων ομάδων εργαζομένων, ούτε αν οι εργαζόμενοι στον κλάδο της εστίασης θα συμπεριληφθούν σε αυτές τις ομάδες, σε περίπτωση που ληφθεί σχετική απόφαση.

διαβάστε ακόμα

ΠΟΞ | "Γονατίζουν" τα ελληνικά ξενοδοχεία Τέλη και Φόροι - οι στρεβλώσεις, ο ανταγωνισμός και οι βραχυχρόνιες
Historic Hotels of Europe Awards 2024: Αυτά είναι τα 4 Ελληνικά ξενοδοχεία που βραβεύθηκαν
Alltours: 4 νέα ξενοδοχεία στην Ελλάδα το 2025 – Ενισχυμένο πρόγραμμα στα μικρά Ελληνικά νησιά
Η κίνηση Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων τον Ιούλιο
Resort and Residential Forum/ Αθήνα: Η Marriott επενδύει σε νέες επώνυμες κατοικίες στην περιοχή ΕΜΕΑ
Σαντορίνη και Μύκονος είχαν τις μεγαλύτερες απώλειες τζίρου σε καταλύματα και εστίαση το καλοκαίρι
Amex GBT: Το 95% των ταξιδιωτών θεωρούν θετική τη συμβολή ΑΙ στα επαγγελματικά ταξίδια
Marriott Bonvoy: Προβλέψεις για τα ταξίδια το 2025 – Περισσότερες διακοπές, νέες τάσεις, αυξημένη χρήση Α.Ι.
Όμιλος Mitsis | 400.000 επισκέπτες ετησίως, 5.000 εργαζόμενοι, 4.000 προμηθευτές....
Βιωματική επίσκεψη του ΠΜΣ «Διοίκηση Επιχειρήσεων Φιλοξενίας και Τουρισμού» σε τυροκομείο και οινοποιείο