Οι ιδιοκτήτες των αμερικανικών εστιατορίων, του κλάδου που έχει πληγεί όσο κανένας άλλος από την πανδημία στις ΗΠΑ, εμφανίζονται προβληματισμένοι αναφορικά με την προοπτική του υποχρεωτικού εμβολιασμού του προσωπικού τους.
Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του «Restaurant Business», μόνο ένα 20,4% των ιδιοκτητών δηλώνουν αποφασισμένοι να απαιτήσουν από το προσωπικό τους εμβολιασμό για τον κορωνοϊό, ως προϋπόθεση πρόσληψης ή διατήρησης της θέσης απασχόλησής τους. Ακόμα και μεταξύ αυτών, οι περισσότεροι από τους μισούς περίπου δηλώνουν ότι θα δέχονταν εξαιρέσεις επί τη βάσει θρησκευτικών πεποιθήσεων ή ζητημάτων υγείας.
Βεβαίως η εν λόγω συζήτηση παραμένει ακόμα σε ακαδημαϊκό επίπεδο, καθώς οι Πολιτείες δεν έχουν αποφασίσει αν θα επιβάλλουν τον εμβολιασμό συγκεκριμένων ομάδων εργαζομένων, ούτε αν οι εργαζόμενοι στον κλάδο της εστίασης θα συμπεριληφθούν σε αυτές τις ομάδες, σε περίπτωση που ληφθεί σχετική απόφαση.