O κινεζικός τουριστικός κολοσσός HNA Group κηρύχθηκε σε πτώχευση. Όπως ανακοίνωσε η εταιρία, έλαβε επίσημη ειδοποίηση από το δικαστήριο της Χαϊνάν ότι ένας πιστωτής της είχε ζητήσει την έναρξη της διαδικασίας αναδιοργάνωσης.
Η εταιρία δήλωσε ότι δεν μπορεί να αποπληρώσει τα χρέη της στον πιστωτή, τα οποία συνολικά εκτιμώνται σε 27,5 δις. δολάρια σε ομόλογα και άλλα 20 δις. δολάρια σε δανεισμό. Τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε λόγω της επιθετικής επέκτασής της, επιδεινώθηκαν από την κρίση του κορωνοϊού.
Η εταιρία θα πρέπει να ακολουθήσει τις οδηγίες του δικαστικού οργάνου προκειμένου να καλύψει τα χρέη της και να αναδιοργανωθεί, διατηρώντας τη λειτουργία της με κανονικούς ρυθμούς στο βαθμό που αυτό είναι δυνατό.
Στο χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνονται οι αερομεταφορείς Hainan Airlines, Tianjin Airlines, Beijing Capital Airlines, West Air, Deer Jet, Lucky Air, Suparna Airlines, Yangtze River Airlines, Fuzhou Airlines, Urumqi Air, Beibu Gulf Airlines, Air Changan, Guilin Airlines και Grand China Air, με στόλο που ξεπερνά τα 900 αεροσκάφη. Διαθέτει επίσης μερίδιο στις Australia Holdings και Africa World Airlines.
Διαθέτει τις εταιρίες logistics Frankfurt Hahn Airport και Avolon καθώς και μερίδιο 26% στην Hilton Worldwide.
Επιπλέον, διέθετε το 26% της ισπανικής αλυσίδας ξενοδοχείων NH, το οποίο μεταβίβασε στην Ταϊλάνδέζικη εταιρία Minor έναντι 424,4 εκατ. ευρώ. Είχε δε μερίδιο σε άλλες διεθνείς εταιρίες όπως οι Virgin Australia Holdings, TAP Portugal Airlines, Azul Linhas Aéreas, Aigle Azur, Radisson Hotels, Pierre & Vacances, Swissport και Gategroup όμως απομακρύνθηκε από αυτές λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε.