Η προγραμματισμένη για φέτος, διοργάνωση των διεθνών εκθέσεων γαστρονομίας και εστίασης και ξενοδοχειακού τομέα, Alimentaria και HOSTELCO, αναβάλλεται για τις 4 έως 7 Απριλίου 2022.
Οι εκθέσεις θα πραγματοποιηθούν στους χώρους του επίσημου φορέα εμπορικών εκθέσεων Βαρκελώνης, Fira Barcelona και ο λόγος της αναβολής, καθώς καταρχήν οι εκθέσεις επρόκειτο να πραγματοποιηθούν το 2021, αφορά την πανδημία. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, τον Απρίλιο του 2022, οι συνθήκες θα είναι πιο ευδόκιμες για τη συμμετοχή εγχώριων και αλλοδαπών επαγγελματιών των κλάδων τουρισμού και εστίασης.
Ακόμη, η φετινή διοργάνωση των εν λόγω εκθέσεων θα αντικατασταθεί εν μέρει από το Gastronomic Forum Barcelona, το οποίο θα διοργανωθεί παράλληλα με την Alimentaria FoodTech, μεταξύ 18 και 20 Οκτωβρίου στη Βαρκελώνη. Η πρώτη διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί στο Montjuïc και η άλλη στο Recinto Gran Via της Fira Barcelona. Η συγκεκριμένη εβδομάδα είναι αφιερωμένη στη βιωσιμότητα του τομέα των τροφίμων, με τη Βαρκελώνη να αποτελεί Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιώσιμης Διατροφής για το 2021.
Παράλληλα, στην ίδια πόλη, θα διοργανωθεί, μεταξύ 19 και 22 Οκτωβρίου, η έκθεση Hispack, αφιερωμένη στη συσκευασία τροφίμων. Στο Gastronomic Forum Barcelona, αναμένεται να συμμετάσχουν εταιρίες και επαγγελματίες του κλάδου, που παραδοσιακά συμμετέχουν στις Alimentaria και HOSTELCO, με σκοπό τη διεύρυνση του επαγγελματικού τους δικτύου. Στις επιχειρήσεις που είχαν δηλώσει συμμετοχή στις Alimentaria και HOSTELCO για το 2021, θα δοθούν διευκολύνσεις συμμετοχής τους για το επόμενο έτος, καθώς και στο Gastronomic Forum Barcelona, χωρίς ακόμα να έχουν γίνει γνωστές οι ακριβείς πολιτικές της διοργανώτριας αρχής Alimentaria Exhibitions.