Στην κίτρινη λίστα μπαίνουν από αυτήν την εβδομάδα όλες οι χώρες που έως τώρα βρίσκονταν στην πράσινη ταξιδιωτική λίστα της Μάλτας, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου υγείας της χώρας. Παράλληλα, οι χώρες που βρίσκονται στην κόκκινη λίστα, παραμένουν αμετάβλητες και οι πολίτες τους αποκλείονται από την είσοδο στη χώρα, εξαιρουμένου του επαναπατρισμού. Οι χώρες που επί του παρόντος καταρτίζουν την κίτρινη λίστα, είναι οι εξής:
Ανδόρα, Αυστραλία, Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Καναδάς
Κίνα (περιλαμβάνονται το Χονγκ Κονγκ, το Μακάο και η Ταϊβάν), Κροατία, Κύπρος, Τσεχική Δημοκρατία, Δανία, Εσθονία, Φινλανδία
Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ισλανδία, Ινδονησία, Ιρλανδία
Ιταλία, Ιαπωνία, Ιορδανία, Λετονία, Λίβανος, Λιχτενστάιν, Λιθουανία
Λουξεμβούργο, Μονακό, Μαρόκο, Ολλανδία, Νέα Ζηλανδία, Νορβηγία
Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Ρουάντα, Σαν Μαρίνο, Σλοβακία
Σλοβενία, Νότια Κορέα, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία, Ταϊλάνδη, Τυνησία
Τουρκία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ουρουγουάη και Βατικανό.
Σημειώνεται ότι κάθε ταξιδιώτης που φτάνει στη Μάλτα θα κληθεί να παρουσιάσει το αρνητικό τεστ κορωνοϊού, που πραγματοποιήθηκε εντός 72 ωρών από την άφιξή του στη χώρα. Οι ταξιδιώτες που δεν έχουν υποβληθεί σε τεστ, θα μπορούν να το κάνουν στη Μάλτα με την προϋπόθεση να υποβληθούν σε καραντίνα. Επιπλέον, από τις 31 Μαρτίου οι δημόσιες συγκεντρώσεις περιορίζονται σε δύο άτομα από τέσσερα, εξαιρουμένων των μελών του ίδιου νοικοκυριού.
Το εν λόγω μέτρο συμπεριλαμβάνει τις ουρές σε υπηρεσίες ή καταστήματα, καθώς και τις στάσεις των λεωφορείων, εκτός εάν υφίσταται κοινωνική απόσταση δύο μέτρων μεταξύ των πολιτών.
Το πρόστιμο για τη παραβίαση του ανωτέρω μέτρου ανέρχεται σε 300 ευρώ ανά άτομο.
Τέλος, τα μέτρα, τα οποία θα ισχύσουν έως την Κυριακή 11 Απριλίου, εφαρμόζονται μετά από πρόταση του Επιθεωρητή Δημόσιας Υγείας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού κατά τη διάρκεια του Πάσχα.