Το πραγματικό ΑΕΠ, σε ετήσια βάση, στο Βέλγιο αναμένεται να ανακάμψει κατά 5,5 % το 2021 και περαιτέρω κατά 3,5 % το 2022.
Παράλληλα, τα μέτρα στήριξης συνεχίζουν να περιορίζουν τα προβλήματα της αγορά εργασίας και προβλέπεται να συνεχιστούν έως το τέλος του έτους. Τους τελευταίους μήνες, το σύστημα της προσωρινής ανεργίας χρησιμοποιείται λιγότερο εντατικά, αλλά δεν υπήρξε αντίστοιχη αύξηση της τακτικής ανεργίας, υποδηλώνοντας ότι οι περισσότεροι από τους εργαζόμενους που επλήγησαν μπόρεσαν να επιστρέψουν στην αγορά εργασίας. Στην πραγματικότητα, η ζήτηση για εργασία είναι πολύ υψηλά και σε ορισμένους κλάδους εμφανίζονται ελλείψεις. Φέτος, το δημόσιο έλλειμμα εξακολουθεί να επιβαρύνεται από τα μέτρα στήριξης της πανδημίας για ιδιώτες και επιχειρήσεις. Σύμφωνα με τη συναινετική πρόβλεψη, το δημοσιονομικό έλλειμμα του Βελγίου θα έπρεπε ανέρχονται στο 6,7 % και 4,5 % του ΑΕΠ το 2021 και το 2022. Το χρέος του βελγικού δημόσιου τομέα θα μειώνεται κάπως τα επόμενα δύο χρόνια, από λίγο περισσότερο από το 114 % του ΑΕΠ το 2020 στο 110,9 % του ΑΕΠ το 2022.
Ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 4,7 % τον Αύγουστο. Σύμφωνα με τη γενική πρόβλεψη, ο πληθωρισμός στο Βέλγιο θα ανέλθει σε τουλάχιστον 2 % το 2021 και 2022. Αυτό συνεπάγεται μια σαφή ανοδική αναθεώρηση σε σύγκριση με τη εκτίμηση του Ιουνίου, κατά μέσο όρο 0,4 ποσοστιαίων μονάδων. Τον Σεπτέμβριο 2021 η άνοδος των τιμών έφτασε το 2,86% έναντι 2,73% τον Αύγουστο. Η αύξηση των τιμών της ενέργειας είναι η κύρια εξήγηση. Ο πληθωρισμός στο Βέλγιο συνεχίζει να ανεβαίνει αναπόφευκτα, λόγω των αυξανόμενων τιμών της ενέργειας.