Στο πιο δημοφιλές σημείο αναφοράς του τουρισμού της Τουρκίας έχει μετατραπεί τα τελευταία χρόνια υπαίθριο μουσείο στην Καππαδοκία με χριστιανικές εκκλησίες από τα βάθη των αιώνων, στις οποίες οι τουρίστες θαυμάζουν τοιχογραφίες που αποτυπώνουν τη ζωή του Χριστού και σκηνές από την Παλαιά Διαθήκη.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης Γκορέμε, Nuri Cingil, εξαιτίας του Υπαίθριου Μουσείου Γκορέμε την περιοχή έχουν επισκεφθεί συνολικά 2,5 εκατ. τουρίστες από την Τουρκία και όλο τον κόσμο, ενώ, όπως είπε, κάθε χρόνο σε αυτήν προσέρχονται 950.000 τουρίστες για να ξεναγηθούν στο τρίτο πιο δημοφιλές μουσείο της χώρας.
Στις εκκλησίες απεικονίζονται πορτραίτα του Χριστού, της Παναγίας, του Αγίου Θεοδώρου, του Αγίου Γεωργίου που δίνει μάχη με έναν δράκο αλλά και άλλων αγίων της Καππαδοκίας.
Οι τοιχογραφίες, αναφέρει ο δήμαρχος στην εφημερίδα Hurriyet, είχαν υποστεί ζημιές από τις φωτιές που έβαζαν οι κάτοικοι στις εκκλησίες κατά το παρελθόν και, χάρη στις εργασίες αποκατάστασής τους, οι τοιχογραφίες ξαναζωντάνεψαν, διατηρώντας τα ζωηρά χρώματά τους.
Το μουσείο είχε αρχικά κατασκευαστεί από τον ποντίφικα της Καισάρειας, Άγιο Βασίλειο, κατά τον 4ο αιώνα και λειτουργούσε ως κέντρο μοναστηριακής διδασκαλίας και διαλογισμού, περιλαμβάνοντας εκκλησίες κτισμένες μέσα σε βράχους, παρεκκλήσια, αίθουσες τραπεζαρίας και καθιστικό.
Οι τοιχογραφίες των εκκλησιών φιλοτεχνήθηκαν με δύο τεχνικές. Στην πρώτη, η επιφάνεια του βράχου λειάνθηκε και ζωγραφίστηκε ενώ στη δεύτερη στις τοιχογραφίες χρησιμοποιήθηκε τεχνική ζωγραφικής με βάση το νερό.
Το μουσείο Γκορέμε είναι στη λίστα των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Ουνέσκο από το 1984 και ένα από τα πρώτα δύο μνημεία της Τουρκίας που εντάχθηκαν σε αυτήν.