Το διμερές εμπόριο Ελλάδος-Σιγκαπούρης είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένο, τόσο στον τομέα αγαθών όσο και στον τομέα των υπηρεσιών.
Η διμερής εμπορική συνεργασία εστιάζεται κυρίως στη μακροχρόνια ναυτιλιακή συνεργασία των δύο χωρών και αντανακλάται τόσο στο εμπόριο αγαθών όσο και στο εμπόριο υπηρεσιών. Το ισοζύγιο είναι παραδοσιακά θετικό για τη χώρα μας καθώς τα εμβάσματα από τη ναυτιλία που εισπράττει η Ελλάδα από τη Σιγκαπούρη το 2022, άγγιξαν το 1,5 δισ. ευρώ, ενώ οι ελληνικές εξαγωγές αγαθών διαμορφώθηκαν στα 278 εκ ευρώ. Ο όγκος εμπορίου αγαθών Ελλάδος-Σιγκαπούρης παρουσίασε μείωση το 2022, διαμορφούμενος στα 324 εκατ. ευρώ, από 395 εκατ. ευρώ το 2021.
Τα σχετικά στοιχεία περιέχονται σε έκθεση του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων στη Σιγκαπούρη. Όπως αναφέρεται στην έκθεση για τους επιχειρηματίες της Σιγκαπούρης εκτός από τον κλάδο της ναυτιλίας, η ελληνική επιχειρηματικότητα είναι σχεδόν άγνωστη. Για την αγορά της Σιγκαπούρης προτείνεται στην έκθεση η όσο το δυνατό μεγαλύτερη συμμετοχή ελληνικών εταιρειών σε κλαδικές εκθέσεις προκειμένου να δοκιμαστεί η απευθείας επαφή με την τοπική αγορά, αλλά και τις αγορές των γειτονικών χωρών.
Ως προς τη προσέγγιση της αγοράς ο Έλληνας επιχειρηματίας θα πρέπει να μην υπολογίζει στο στενό πλαίσιο της μικρής αγοράς της Σιγκαπούρης (5,8 εκατ. κάτοικοι και περίπου 16 εκατ. τουρίστες το 2022), αλλά να την υπολογίζει ως γέφυρα σύνδεσης με τις άλλες αγορές της Ν.Α Ασίας. Άλλωστε λόγω της γεωγραφικής θέσης της χώρας, η Σιγκαπούρη είναι εκ των πραγμάτων εμπορικός κόμβος και πλατφόρμα εισόδου στις αγορές της Ασίας.
Σε σχέση με τον τουρισμό επισημαίνεται η ανάγκη οργάνωσης Fam Trip με δημοσιογράφους και τουριστικά πρακτορεία για την εξοικείωση με το τουριστικό προϊόν της Ελλάδος προκειμένου σταδιακά να αρχίσουν να αυξάνονται οι τουριστικές ροές εκατέρωθεν. Ενδιαφέρον παρουσιάζει ο τομέας των επενδύσεων στο real estate για την Ελλάδα με την εκμετάλλευση της Golden Visa, καθώς η Σιγκαπούρη είναι τρίτη χώρα.