Τα πρώτα αποτελέσματα της καλοκαιρινής περιόδου για τη χώρα του Λίβανου είναι λίαν ικανοποιητικά.
Ειδικότερα, η απόδοση του τουριστικού τομέα από τον Ιούνιο έως τις αρχές Σεπτεμβρίου αποτιμάται από το Υπουργείο Τουρισμού ως εξαιρετική. Η ανάκαμψη είναι εντυπωσιακή, με αύξηση του αριθμού των επισκεπτών. Ο Λίβανος γνώρισε μια σταθερή εισροή ομογενών παραθεριστών, αλλά το καλοκαίρι χαρακτηρίστηκε και από την επιστροφή της διεθνούς «πελατείας». Ο αριθμός των επισκεπτών από την Ευρώπη, την Ιορδανία, την Αίγυπτο και το Ιράκ αυξήθηκε, ιδίως τον Αύγουστο. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, τα έσοδα από την ανωτέρω ροή επισκεπτών ανέρχονται σε περίπου 3,8 δισ. δολ. Το ποσό αυτό ήταν 3,5 δισ. δολ. για τη θερινή περίοδο του 2022, έναντι 1,2 δισ. δολ. το 2021.
Ο πρόεδρος της ένωσης ιδιοκτητών ταξιδιωτικών γραφείων, κ. Jean Abboud, χαρακτηρίζοντας την περίοδο "εξαιρετική", επιβεβαιώνει ότι ο αριθμός των επιβατών έχει αυξηθεί κατά 31% για τη θερινή περίοδο του 2023 (Ιούνιος-Αύγουστος) σε σύγκριση με το 2022. Ακόμη, από την 1η Ιουνίου έως τις 10 Σεπτεμβρίου, περίπου 2 εκατ. επιβάτες έφθασαν στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Βηρυτού (AIB), το 38% των οποίων ήταν Άραβες, Ευρωπαίοι και άλλων εθνικοτήτων τουρίστες. Η εκτίμηση των αναλυτών του κλάδου είναι ότι ο αριθμός των τουριστών (εξαιρουμένων των ομογενών) από τις αρχές Ιανουαρίου έως το τέλος Δεκεμβρίου 2023, θα φθάσει τα 2 εκατ. Το ίδιο ισχύει και για τους ιδιοκτήτες εστιατορίων, η ένωση των οποίων υποστηρίζει ότι τα καταστήματά τους είχαν 100% πληρότητα καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν και απέφεραν εξαιρετικά έσοδα, καλύτερα από ό,τι πριν από την κρίση το 2019, χωρίς, ωστόσο, να φτάνουν τα αποτελέσματα της χρυσής περιόδου 2008-2009. Εντούτοις, το συνδικάτο επισημαίνει ότι τα έξοδα και οι δαπάνες έχουν αυξηθεί απότομα, ως αποτέλεσμα του παγκόσμιου πληθωρισμού αφενός και του κόστους του ηλεκτρικού ρεύματος στον Λίβανο, αφετέρου.
Όσον αφορά τον ξενοδοχειακό κλάδο, η Ομοσπονδία Τουριστικών Σωματείων και η Ένωση Ξενοδόχων, επίσης αποτιμά θετικά την σεζόν. Το ποσοστό πληρότητας των ξενοδοχείων στην πρωτεύουσα ήταν καλό, και των ξενοδοχείων εκτός Βηρυτού ακόμη καλύτερο. Δεν παρέχονται ακόμη ακριβή στοιχεία για την πληρότητα, η οποία διαφέρει σημαντικά ανάλογα με την περιοχή και την εγκατάσταση. Οι ανωτέρω σύνδεσμοι πάντως συχνά αναφέρουν την ανάγκη να υπάρξουν ρυθμίσεις ώστε και ο αριθμός των διαφόρων νέων μικρών ξενώνων που υφίστανται ιδίως εκτός Βηρυτού, να υποχρεωθεί να πληρώνει φόρους, όπως συμβαίνει με τα ξενοδοχεία, ενώ υπενθυμίζουν και την Airbnb, η οποία έχει καταλάβει μεγάλο μερίδιο της αγοράς. Οι εν λόγω ξενώνες είδαν τα έσοδά τους ακόμη και να δεκαπλασιάζονται, «ξεπουλώντας» καθ' όλη τη διάρκεια της εξεταζόμενης περιόδου.