Σε άνοδο ο τουρισμός της Τυνησίας

11-10-23 | ΚΟΣΜΟΣ

Σε άνοδο αναμένεται να κλείσει κατά τη φετινή χρονιά ο τουρισμός στη Τυνησία.

Ήδη από το 2022, υπήρξε σημαντική αύξηση των διεθνών αφίξεων οι οποίες έφθασαν σε 6,3 εκατ. Ειδικότερα, έως τις 20 Δεκεμβρίου οι αφίξεις ξένων τουριστών είχαν φθάσει σε, 6,1 εκατ., σε σύγκριση με 2,35 εκατ. την ίδια περίοδο του 2021, με τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Πολωνία, την Τσεχία και την Αλγερία να είναι οι κύριες χώρες προέλευσης για ξένους ταξιδιώτες.

Ο αριθμός των τουριστικών διανυκτερεύσεων στην Τυνησία κατά την προαναφερθείσα περίοδο ανήλθε σε 18,5 εκατ., ανεβάζοντας τις εισπράξεις του τουριστικού τομέα σε 1,18 δισ. ευρώ. Ο τουρισμός είναι ένας σημαντικός πυλώνας της οικονομίας της Τυνησίας, αντιπροσωπεύοντας το 14% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος (ΑΕΠ) της χώρας και προσφέρει σχεδόν 400.000 άμεσες και έμμεσες ευκαιρίες απασχόλησης.

Κατά το 2022, τρία σημαντικά βήματα έδωσαν νέα ώθηση στον τουριστικό τομέα της χώρας. Το πρώτο ήταν η παρουσίαση, στις 27 Σεπτεμβρίου, του «εθνικού στρατηγικού οράματος για τον τουρισμό της Τυνησίας έως το 2035» από τον Υπουργό Τουρισμού στον αρχηγό της κυβέρνησης. Το δεύτερο βήμα αφορούσε στο έργο «Προώθηση του βιώσιμου τουρισμού στην Τυνησία», μια κοινή δράση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) στο πλαίσιο του προγράμματός της «Tounes Wijhetouna» και του Γερμανικού Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (GIZ Tunisia Agency) σε συνεργασία με την Υπουργείο Τουρισμού και Χειροτεχνίας. Το τρίτο βήμα αφορούσε στο έργο της USAID «Επίσκεψη στη Δραστηριότητα της Τυνησίας».

Πρόκειται για ένα πενταετές έργο που χρηματοδοτείται από την USAID και έχει σχεδιαστεί για την ανάπτυξη και τη διαφοροποίηση του τουριστικού τομέα της Τυνησίας, δημιουργώντας βιώσιμες θέσεις εργασίας και αυξάνοντας τα έσοδα από τον τουρισμό. Απευθύνεται σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις με εκπαίδευση και υποστήριξη νέων.

διαβάστε ακόμα

Τουρισμός | Accor: Η πιστοποίηση βιωσιμότητας είναι αναγκαία και προσθέτει αξία
ACI Europe | +18,7% η αεροπορική κίνηση στην Ελλάδα τον Αύγουστο - πλήρης ανάκαμψη στην Ευρώπη
Διεθνές Συνέδριο για την προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας στη Λάρισα
Γιορτή Τρούφας στην Καλαμπάκα
Η Αθήνα 5η πιο κορεσμένη πόλη στον κόσμο σε βραχυχρόνιες μισθώσεις – 16 καταχωρήσεις ανά 1.000 κατοίκους
Τουρκία: Ρωσία και Γερμανία οι μεγαλύτερες αγορές για τον τουρισμό το α’ 8μηνο
American Express Travel: Ένα Ελληνικό νησί στους 10 «καυτούς» προορισμούς των Αμερικανών για το 2025
GReco Islands: Βιώσιμη και ανθεκτική ανάπτυξη για 39 μικρά νησιά
Τουρισμός: Η Αθήνα και τα νησιά του Αιγαίου καθιερώνονται διεθνώς ως top προορισμοί πολιτισμού και ευεξίας
Uber | Ρεκόρ ανάπτυξης την τουριστική περίοδο 2024 στην Ελλάδα, +47% στην Αθήνα