Αναστολή των εμπορικών πτήσεων αεροπορικών εταιρειών από και προς τον Λίβανο

20-10-23 | ΚΟΣΜΟΣ

Ο φόβος για τον πόλεμο μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ, ότι θα μπορούσε να μεταφερθεί στον Λίβανο, είχε πραγματικό αντίκτυπο στην κίνηση στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Βηρυτού, όπως επισημαίνει η Ένωσης Ταξιδιωτικών και Τουριστικών Γραφείων του Λιβάνου.

Τα διαθέσιμα στοιχεία δείχνουν ότι οι αφίξεις μειώθηκαν κατά σχεδόν 23% την περίοδο από τις 10 έως τις 15 Οκτωβρίου, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο.

Εξάλλου, η καναδική κυβέρνηση κάλεσε τους υπηκόους της στο Λίβανο να "εξετάσουν το ενδεχόμενο να εγκαταλείψουν τη χώρα" όσο υπάρχουν ακόμη διαθέσιμες εμπορικές πτήσεις. Η προειδοποίηση δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο με ταξιδιωτικές συστάσεις της καναδικής κυβέρνησης. Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη χώρα φιλοξενεί μεγάλο μέρος της λιβανικής διασποράς. Ακόμη, η ελβετική αεροπορική εταιρεία Swiss ανακοίνωσε με δελτίο Τύπου ότι αναστέλλει τις πτήσεις προς τη Βηρυτό έως τις 28 Οκτωβρίου, λόγω της κατάστασης στη Μέση Ανατολή και των εντάσεων στα σύνορα μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου. Εξάλλου, η Lufthansa (όπως και η πλειονότητα των διεθνών αεροπορικών εταιρειών), έχει ανακοινώσει την αναστολή των πτήσεών της προς το Τελ Αβίβ, λόγω της κατάστασης ασφαλείας, έως τις 22 Οκτωβρίου.

Να σημειωθεί ότι η Μικτή Ένωση Επιχειρηματιών Λιβάνου εξέφρασε τη βαθιά της ανησυχία και την αντίθεσή της στην εμπλοκή του Λιβάνου σε οποιονδήποτε πόλεμο ενώ προέτρεψε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη να δώσουν απόλυτη προτεραιότητα στην πολιτική και οικονομική σταθερότητα, που θα προστατεύσει τη χώρα από τον κίνδυνο.

διαβάστε ακόμα

Τουρισμός | Accor: Η πιστοποίηση βιωσιμότητας είναι αναγκαία και προσθέτει αξία
ACI Europe | +18,7% η αεροπορική κίνηση στην Ελλάδα τον Αύγουστο - πλήρης ανάκαμψη στην Ευρώπη
Διεθνές Συνέδριο για την προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας στη Λάρισα
Γιορτή Τρούφας στην Καλαμπάκα
Η Αθήνα 5η πιο κορεσμένη πόλη στον κόσμο σε βραχυχρόνιες μισθώσεις – 16 καταχωρήσεις ανά 1.000 κατοίκους
Τουρκία: Ρωσία και Γερμανία οι μεγαλύτερες αγορές για τον τουρισμό το α’ 8μηνο
American Express Travel: Ένα Ελληνικό νησί στους 10 «καυτούς» προορισμούς των Αμερικανών για το 2025
GReco Islands: Βιώσιμη και ανθεκτική ανάπτυξη για 39 μικρά νησιά
Τουρισμός: Η Αθήνα και τα νησιά του Αιγαίου καθιερώνονται διεθνώς ως top προορισμοί πολιτισμού και ευεξίας
Uber | Ρεκόρ ανάπτυξης την τουριστική περίοδο 2024 στην Ελλάδα, +47% στην Αθήνα