Τζαμάικα: Ο κορυφαίος προορισμός της Καραϊβικής

10-11-23 | ΚΟΣΜΟΣ

Σημαντική αύξηση στις αφίξεις σημείωσε η Τζαμάικα το α’ εξάμηνο του 2023, σε σύγκριση με το 2021, με αξιοσημείωτη αύξηση 69,2% στις αφίξεις τουριστών από το Ηνωμένο Βασίλειο. Η εν λόγω αύξηση είχε ως αποτέλεσμα τα κέρδη να σημειώσουν ρεκόρ ξεπερνώντας τα 2 δισ. δολάρια. Αυτή η εξαιρετική ανάπτυξη επιδεικνύει την ανθεκτικότητα της τουριστικής βιομηχανίας της Τζαμάικας απέναντι στις παγκόσμιες προκλήσεις, επιβεβαιώνοντας τη θέση της ως κορυφαίου ταξιδιωτικού προορισμού και κορυφαίου νησιού της Καραϊβικής για τον ταξιδιώτη του Ηνωμένου Βασιλείου.

Σύμφωνα με τον Hon. Edmund Bartlett, υπουργό τουρισμού του συμβουλίου τουρισμού της Τζαμάικα,  η ανάγκη για ταξίδια και αναψυχή μετά την πανδημία, είναι πιο σημαντική από ποτέ, και, καθώς εξακολουθεί το σχέδιο ανάκαμψης από την πανδημία, η Τζαμάικα παραμένει κορυφαίος παγκόσμιος τουριστικός προορισμός με πολλές νέες εξελίξεις και εγκαίνια ξενοδοχείων στα προ των πυλών.

Ως απάντηση στις προκλήσεις που έθεσε η πανδημία, η Τζαμάικα ξεκίνησε μια φιλόδοξη πρωτοβουλία ανάκαμψης του τουρισμού το 2022, ξεκινώντας με την περίφημη καμπάνια «Come Back». Η εν λόγω καμπάνια έχει απήχηση στους ταξιδιώτες που αναζητούν πιο αυθεντικές, φιλικές προς το περιβάλλον εμπειρίες και τρόπους να βυθιστούν σε μοναδικούς τοπικούς πολιτισμούς.

Στα μελλοντικά σχέδια της Τζαμάικα, είναι η εισαγωγή 8.500 νέων δωματίων έως το 2025, αύξηση δυναμικότητας 33% και αύξηση των κερδών σε ξένο συνάλλαγμα κατά σχεδόν 50%. Τα brand που πρόκειται να δραστηριοποιηθούν το επόμενο διάστημα, περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την Excellence Oyster Bay, τη Wyndham και το Hard Rock Hotel and Casino.

Περαιτέρω, τα στατιστικά στοιχεία επισκεπτών αποκαλύπτουν αύξηση 5,2% σε σύγκριση με το 2019, επιδεικνύοντας την εντυπωσιακή ανάπτυξη της χώρας και καθιερώνοντας σταθερά την Τζαμάικα ως τον νούμερο ένα προορισμό της Καραϊβικής για τους ταξιδιώτες του Ηνωμένου Βασιλείου. Αυτή η σημαντική κλίση στις αφίξεις υπογραμμίζει την ακλόνητη γοητεία του νησιού. Οι ποικίλες προσφορές διαμονής στο νησί, έχουν επίσης καθιερώσει βιώσιμες και φιλικές προς το περιβάλλον πρακτικές, για αναγνώριση και πιστοποίηση από διεθνείς οργανισμούς. Έχοντας τη βιωσιμότητα στο επίκεντρο της στρατηγικής του για ισχυρό τουρισμό, το συμβούλιο τουρισμού  αναγνωρίζει ότι το νησί έχει ένα εξαιρετικό πλεονέκτημα, το οποίο θα πρέπει να φθάσει στο μέγιστο των δυνατοτήτων του.

Σημειώνεται ότι η Τζαμάικα είναι αφοσιωμένη στη διατήρηση της πλούσιας κουλτούρας και της κληρονομιάς της, επιτρέποντας στους επισκέπτες να βυθιστούν στον τρόπο ζωής μέσω του κοινοτικού τουρισμού, προστατεύοντας παράλληλα το περιβάλλον, τα ήθη και τα έθιμα του νησιού.

 

 
 
 
 
 
 
 

διαβάστε ακόμα

Τουρισμός | Accor: Η πιστοποίηση βιωσιμότητας είναι αναγκαία και προσθέτει αξία
ACI Europe | +18,7% η αεροπορική κίνηση στην Ελλάδα τον Αύγουστο - πλήρης ανάκαμψη στην Ευρώπη
Διεθνές Συνέδριο για την προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας στη Λάρισα
Γιορτή Τρούφας στην Καλαμπάκα
Η Αθήνα 5η πιο κορεσμένη πόλη στον κόσμο σε βραχυχρόνιες μισθώσεις – 16 καταχωρήσεις ανά 1.000 κατοίκους
Τουρκία: Ρωσία και Γερμανία οι μεγαλύτερες αγορές για τον τουρισμό το α’ 8μηνο
American Express Travel: Ένα Ελληνικό νησί στους 10 «καυτούς» προορισμούς των Αμερικανών για το 2025
GReco Islands: Βιώσιμη και ανθεκτική ανάπτυξη για 39 μικρά νησιά
Τουρισμός: Η Αθήνα και τα νησιά του Αιγαίου καθιερώνονται διεθνώς ως top προορισμοί πολιτισμού και ευεξίας
Uber | Ρεκόρ ανάπτυξης την τουριστική περίοδο 2024 στην Ελλάδα, +47% στην Αθήνα