Τα εισιτήρια για την είσοδο στη Βενετία πωλούνται τώρα: Δείτε πώς να τα αγοράσετε

17-01-24 | ΚΟΣΜΟΣ

Ξεκινά η έκδοση εισιτηρίων για τους ημερήσιους επισκέπτες της Βενετίας, σε συγκεκριμένες ημέρες της σεζόν, στο πλαίσιο της εφαρμογής του νέου μέτρου που έχει σκοπό να περιορίσει τον υπερτουρισμό.

Το νέο σύστημα θα ξεκινήσει στις 25 Απριλίου και θα εφαρμοστεί σε συγκεκριμένες ημέρες κατά τη διάρκεια της υψηλής σεζόν, που διαρκεί από τα τέλη Απριλίου μέχρι τις 14 Ιουλίου.

Το κόστος των εισιτηρίων ανέρχεται σε 5 ευρώ και θα αγοράζονται για κάθε επισκέπτη της Βενετίας και για μία ημέρα επίσκεψης.

Εισιτήρια δεν θα πληρώνουν οι επισκέπτες που θα έχουν κράτηση διανυκτέρευσης στην πόλη, ωστόσο αυτοί θα χρειάζεται να αποκτήσουν δικαίωμα εξαίρεσης εκ των προτέρων.

Τα εισιτήρια θα αγοράζονται μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας η οποία μόλις βγήκε στον «αέρα» από τον δήμο της Βενετίας.

Οι ημερομηνίες κατά τις οποίες θα απαιτείται η αγορά εισιτηρίου για την είσοδο στην πόλη από επισκέπτες χωρίς διανυκτέρευση, είναι οι ακόλουθες: 25-30 Απριλίου, 1-5 Μαϊου, 11-12 Μαϊου, 18-19 Μαϊου, 25-26 Μαϊου, 8-9 Ιουνίου, 15-16 Ιουνίου, 22-23 Ιουνίου, 29-30 Ιουνίου, 6-7 Ιουλίου, 13-14 Ιουλίου.

Μόλις οι επισκέπτες αγοράσουν το εισιτήριο, τους αποστέλλεται ένα αντίγραφο στην ηλεκτρονική τους διεύθυνση το οποίο αποτελεί τον εισιτήριο εισόδου τους. Το εισιτήριο μπορεί να εκτυπωθεί ή να αποθηκευτεί στο κινητό τηλέφωνο.

Εισιτήρια δεν απαιτούνται για όσους σκοπεύουν να επισκεφθούν την πόλη από τις 4.0 το μεσημέρι έως τις 8.30 το πρωί, αλλά απαιτούνται για τις ώρες 8.30 π.μ. έως τις 4 μμ.

Εισιτήρια δεν απαιτούνται επίσης για παιδιά έως 14 ετών, όμως ενδεχομένως να χρειάζονται έγγραφα που να επιβεβαιώνουν την ηλικία τους.

Άλλοι που εξαιρούνται από την υποχρέωση εισιτηρίου είναι οι επισκέπτες ξενοδοχείων ή καταλυμάτων της Βενετία. Οι εξαιρέσεις ισχύουν από την ημέρα άφιξης στο ξενοδοχείο μέχρι την ημέρα αναχώρησης.

Σύμφωνα με το CNN, εισιτήρια δεν θα χρειάζεται επίσης να εκδίδουν άτομα που επιθυμούν να επισκεφθούν τα νησιά της Βενετίας Murano, Burano και Lido, παρότι εάν κάποιος περάσει από τη Βενετία ώστε να μεταβεί στα νησιά θα χρειαστεί να αγοράσει εισιτήριο.

Τα εισιτήρια θα μπορούν να ακυρώνονται έως τις 11.59 μμ της ημέρας πριν την προγραμματισμένη επίσκεψη.

 

διαβάστε ακόμα

H Vietnam Airlines προχωρά σε οικονομική και λειτουργική αναδιάρθρωση
Απόφοιτοι των ΑΣΤΕ μπορούν να καταταχθούν σε Τμήματα Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων με τουριστικές σπουδές
Rhodes Co-Lab | Εκδήλωση για την Ολιστική Βιώσιμη Ανάπτυξη από την Παραγωγή στη Γαστρονομία – Φιλοξενία
Υποδομές ώρα μηδέν στον ελληνικό τουρισμό
Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου | Διεύθυνση Παρακολούθησης Φέρουσας Ικανότητας - Γραφεία Κλιματικής Ουδετερότητας
ΤΑΙΠΕΔ – ΕΤΑΔ | Αποτελεσματικότερη αξιοποίηση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας
Αποχωρεί η TUI από την Γερμανική Ένωση οργανωμένου τουρισμού DRV - "Ανεπαρκής υπεράσπιση του κλάδου στον ανταγωνισμό"
Τουρισμός: Το value for money προτεραιότητα των Αμερικανών τουριστών αυτό το καλοκαίρι
Αμερικανικός τουρισμός: 8 στους 10 θα ταξιδέψουν στο εξωτερικό μέσα στην ερχόμενη διετία
Ελληνίδα η νέα αντιπρόεδρος Ανάπτυξης της Trinity στο Λονδίνο – Αναζήτηση ξενοδοχειακών επενδύσεων στην Ευρώπη