WTTC | Τουρκικός τουρισμός: Ρεκόρ επιδόσεων το 2023- αισιόδοξες προοπτικές για την επόμενη 10ετία

13-06-24 | ΚΟΣΜΟΣ

Οι επιδόσεις του τουρκικού τουρισμού έσπασαν όλα τα ρεκόρ το 2023, σύμφωνα με την έκθεση 2024 Economic Impact Research του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC). Ειδικότερα:

Κοιτάζοντας μπροστά

Ο τομέας προβλέπεται να καταγράψει νέο ρεκόρ το 2024, με τη συνεισφορά του στο ΑΕΠ να φθάνει σχεδόν το 12,5% της οικονομίας της χώρας.

Οι θέσεις εργασίας που υποστηρίζονται από το Travel & Tourism προβλέπεται να ξεπεράσουν τα 3,3 εκατομμύρια και οι δαπάνες από διεθνείς και εγχώριους επισκέπτες αναμένεται επίσης να σημειώσουν νέα ρεκόρ.

Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα του WTTC, οι δαπάνες από διεθνείς επισκέπτες θα μπορούσαν να φτάσουν πάνω από 1,7 τρισ.τουρκικές λίρες το 2024 και οι δαπάνες από εγχώριους επισκέπτες θα μπορούσαν να φτάσουν σχεδόν τα 799 δισ.τουρκικές λίρες.

Η κυβέρνηση της Τουρκίας εξετάζει το ενδεχόμενο εισαγωγής της νομαδικής βίζας προκειμένου να επεκτείνει τις διαμονές μεγαλύτερης διάρκειας και να αυξήσει τις δαπάνες των επισκεπτών.

Η Τζούλια Σίμπσον, Πρόεδρος & Διευθύνουσα Σύμβουλος του WTTC, είπε: «Ως ο πέμπτος πιο δημοφιλής προορισμός στον κόσμο, τα ταξίδια και ο τουρισμός στην Τουρκία είναι κάτι περισσότερο από απλώς ένας τομέας, είναι αναπόσπαστο μέρος της οικονομίας της χώρας, τροφοδοτώντας την ανάπτυξη, τις επενδύσεις και τις νέες θέσεις εργασίας. Συγχαίρουμε τις προσπάθειες της κυβέρνησης να θέσει το Travel & Tourism στο επίκεντρο της λήψης αποφάσεων, αναγνωρίζοντας τον κρίσιμο ρόλο του στην οικονομία της χώρας».

Εκτιμήσεις για την επόμενη δεκαετία

Οι εκτιμήσεις για τις προοπτικές του τουρκικού τουρισμού την επόμενη δεκαετία είναι εξαιρετικά αισιόδοξες.

Μέχρι το 2034, ο κλάδος αναμένεται να συνεισφέρει περισσότερο από 4 τρισ. τουρκικές λίρες στην οικονομία ετησίως, ενώ οι θέσεις εργασίας προβλέπεται να φτάσουν σχεδόν τα 3,75 εκατομμύρια.

διαβάστε ακόμα

Δήμος Μάνδρας-Ειδυλλίας: Επιστροφή του κάμπινγκ Βρύση Τσίας
Γιορτή Παραδοσιακής Πίτας στο Πυργετό Λάρισας
100 χρόνια Επιμελητήριο Ηρακλείου | Βραβεύσεις ιστορικών επιχειρήσεων και πρώην στελεχών 
Δήμος Ζαγορίου | Διαγωνισμός για τη μίσθωση του Δημοτικού Ξενώνα Γρεβενιτίου
Λουκέτο για 48 ώρες σε beach bar στην Κυπαρισσία - αποδείξεις από ταμειακές φάντασμα
Tower Bridge | 130 χρόνια κλείνει η διάσημη γέφυρα του Λονδίνου
24ο Διεθνές Φεστιβάλ Πηλίου
Έβδομο Φεστιβάλ Πάρου: "Έξω στο φως"
Δήμος Ωρωπού: Πρόταση για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας παραλιών
Αναβάθμιση του Μουσείου Γεράσιμου Σκλάβου στο Αργοστόλι