Ένας επαγγελματίας ερευνητής παραφυσικών δραστηριοτήτων, που ζει στην Ελλάδα, ονόματι Jonathan Bright κλήθηκε να μιλήσει πριν από λίγες ημέρες σε ένα φεστιβάλ στη Σκωτία που είχε θέμα τις παραφυσικές δραστηριότητες.
Ο επαγγελματίας ερευνητής,, ο οποίος έχει μιλήσει σε δεκάδες τηλεοπτικές εκπομπές και ντοκιμαντέρ του History Channel παρουσίασε στο συνέδριο μία φωτογραφία που τράβηξε πριν από τρία χρόνια και εικάζεται πως δείχνει το κεφάλι του θρυλικού τέρατος του Λοχ Νες.
Όπως αναφέρουν σκωτσέζικα Μέσα Ενημέρωσης ο κ.Bright διερεύνησε τον μύθο της Νέσι (παρατσούκλι του τέρατος του Λοχ Νες) προ τριετίας στη Σκωτία τραβώντας χιλιάδες φωτογραφίες και ξεχωρίζοντας έπειτα από έξι μήνες μία εξ’ αυτών για την οποία μίλησε στο Φεστιβάλ του Στίρλινγκ.
Η φωτογραφία του ερευνητή, ο οποίος όπως αναφέραμε μένει στην Ελλάδα. μοιάζει πολύ με φωτογραφίες που βρίσκονται στο αρχείο του Dr Roberts Rines και εικάζεται ότι απεικονίζουν το τέρας του Λοχ Νες. Ο Dr Rines με έδρα στη Βοστώνη αφιέρωσε τη ζωή του στην έρευνα και αναζήτηση εξασφανισθέντων θαλάσσιων ζώων. Το 1972 σε μία προσπάθεια να λύσει το μυστήριο με το θρυλικό τέρας μετέφερε μία εξελιγμένη υποβρύχια φωτογραφική μηχανή και εξοπλισμό σόναρ στα Χάιλαντς.
Ο Dr Rines μέχρι το 2009 που έχασε τη ζωή του δεν κατάφερε να αποδείξει επιστημονικά την ύπαρξη του τέρατος αν και ορισμένες από τις φωτογραφίες που τράβηξε είναι οι καθαρότερες σε σχέση με αυτές που φέρονται ότι απεικονίζουν το τέρας. O Gary Campbell δημιουργός και επιμελητής του on – line αρχείου των 1.067 υποτιθέμενων θεάσεων του προϊστορικού τέρατος δήλωσε ότι η φωτογραφία του Έλληνα ερευνητή φέρει μία απίστευτη ομοιότητα με τη σειρά φωτογραφιών του Dr Rines και σίγουρα θα τονώσει περαιτέρω τη συζήτηση σχετικά με αυτό το μύθο.
Να σημειωθεί ότι πρόσφατα αποκαλύφθηκε μία νέα ιστορία σχετικά με το Τέρας του Λοχ Νες. Η ιστορία αφορά στη διαμάχη που είχε ξεσπάσει τη δεκαετία του ’30 μεταξύ του Βρετανικού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας και του Βασιλικού Μουσείου της Σκωτίας καθώς διεκδικούσαν εκατέρωθεν το πτώμα του τέρατος για να το περιλάβουν στα εκθέματα τους. Μάλιστα, το Βρετανικό Μουσείο είχε δώσει και σχετική εντολή για τη θανάτωση του τέρατος!