Βαλεαρίδες: Ο τουρισμός προκαλεί ελλείψεις λεωφορείων για σχολικές εκδρομές

17-09-24 | ΚΟΣΜΟΣ

Η αύξηση της τουριστικής δραστηριότητας που παρατηρείται κάθε χρονιά στις Βαλεαρίδες έχει αρχίσει να επηρεάζει και τις μεταφορές των μαθητών και τις σχολικές εκδρομές, με γονείς και κέντρα εκπαίδευσης να διαμαρτύρονται για μειωμένη διαθεσιμότητα των σχολικών λεωφορείων.

Όπως καταγγέλλει η πλευρά το γονέων, οι εταιρίες προτιμούν να διαθέτουν τα λεωφορεία τους στις μετακινήσεις των τουριστών παρά των μαθητών, που σημαίνει ότι όταν η ζήτηση και από τις δύο ανάγκες μεταφορών συμπίπτει, δεν υπάρχει διαθεσιμότητα λεωφορείων για σχολικές εκδρομές.

Η Επιχειρηματική Ομοσπονδία Μεταφορών των Βαλεαρίδων (FEBT) ισχυρίζεται ότι δεν πρόκειται για γενικευμένο φαινόμενο και τυχόν ελλείψεις λεωφορείων προκύπτουν μόνο περιστασιακά, ορισμένες ημέρες του Ιουνίου. Όπως τονίζει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Rafael Roig, εάν γίνει σωστός προγραμματισμός, δεν θα υπάρξουν προβλήματα καθώς ο αριθμός των εταιριών και οχημάτων είναι ικανός για να καλύψει τη ζήτηση.

Ωστόσο, η πρόεδρος του Συνδέσμου Διευθυντών Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων της Μαγιόρκα, Joana Maria Mas, σε δηλώσεις της στην Última Hora, υπογραμμίζει ότι το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα αισθητό όλους τους μήνες έντονης τουριστικής ζήτησης.

διαβάστε ακόμα

Ο Γ.Γ. του ΕΟΤ Ανδρέας Φιορεντίνος στη διεθνή Έκθεση Τουρισμού IFTM – Top Resa
Τουρισμός για Όλους 2024: Άυλη Χρεωστική Κάρτα για δικαιούχους και επιχειρήσεις
Ryanair: Νέα χειμερινή σύνδεση Μιλάνο - Αθήνα
Sabre Hospitality και Google εισάγουν την τεχνητή νοημοσύνη στα ξενοδοχεία
Blend Development | Αγορά και ανακαίνιση δύο κτιρίων στην Αθήνα- θα λειτουργήσουν ως ξενοδοχεία
Η Βαλένθια κόβει νερό και ρεύμα στις παράνομες βραχυχρόνιες μισθώσεις – Μέτρα και για την κρουαζιέρα
Brussels Airlines: Νέα σύνδεση Βρυξέλλες – Αθήνα καθόλη τη διάρκεια του έτους
FedHATTA: Αντιδράσεις από τους ευρωπαίους τουρ οπερέιτορ για τον φορολογικό κλοιό στον Ελληνικό τουρισμό
¨Παλατάκι" Θεσσαλονίκη | Με συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας ξεκινάει η αξιοποίηση του Κυβερνείου
Δικαστήριο της ΕΕ: Οι ρήτρες καλύτερης τιμής δεν είναι αντικειμενικά αναγκαίες, πλήττουν τον ανταγωνισμό και τις μικρές πλατφόρμες